Tufanbeyli Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin belgeleri yetkililere ulaştırdıktan sonra güvenlik görevlisi yapılan zabıta M.D. hakkında, Cumhuriyet gazetesinde çıkan haberin ardından disiplin soruşturması açıldığı öğrenildi. Isıtması ve penceresi olmayan bir kulübede görevlendirilen M.D., “Ben görevimi yaptım” dedi.

Kimseye iftira atmadığını, olmayan bir şeyi uydurmadığını anlatan M.D., “Devletimizin çıkarları doğrultusunda yapılmayan haksız, hukuksuz işlerin takipçisi olmak ve yetkililere bildirmek görevimiz” diye konuştu.

OLMAYAN FESTİVALLER, YAPILMIŞ GÖSTERİLDİ
Tufanbeyli Belediyesi çalışanları AKP’li Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün hasat festivali, kış kayak festivali, yaz şenlikleri gibi organizasyonları yapılmış gibi gösterdiğini ancak bu festivallerin hiç yapılmadığını, 1.5 yıl önce ise belediyeye alınan araçların satıldığını belirterek belediyede yaşananlara ilişkin bir inceleme başlatılmasını istiyordu. Belediyede zabıta olan M.D. de yolsuzluk iddialarını resmi kurumlara ve AKP teşkilatında tanıdığı kişilere iletti.

ŞANTİYEDE BEKÇİ YAPILDI
Ancak Belediye Başkanı bu durumdan rahatsız oldu. Zabıta kadrosunda çalışan M.D’yi belediyenin şantiyesinde güvenlik görevlisi yaptı. M.D’nin boş bir kulübede yaşadıklarını Cumhuriyet gazetesine anlatması üzerine ise bu kez hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. M.D.’nin kurum amirine iftira atarak kurumu lekelediği öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında savunması alınan M.D., kendisine verilen görevin zabıta yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. M.D., “Elektriği, ısıtması, açılır bir penceresi olmayan küçük PVC’den yapılan ve mevsimsel şartlarda içeride durulması mümkün olmayan bir kulübede görevlendirilmem devletimize, kurumumuza ve şahsıma yapılan bir zedelemedir.” ifadelerini kullandı.