Aydın’ın Bozdoğan Belediyesi’nin AKP’li başkanı Ufuk Altıntaş, 71 belediye işçisini daha işten çıkardı. Bozdoğan Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana işten çıkartılan 82 kişi ile birlikte, toplam işten çıkartılan işçi sayısının 153 kişiyi bulduğu bildirildi.

Bozdoğan Belediyesi'nde işten çıkarmalar üzerine Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş'a, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) tepki geldi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, "71 kişiyi işten çıkarmak tamamen iş bilmemezlik, kin, nefret ve siyasi hesaplaşmanın ürünüdür" dedi.

Yaşam ve geçinme şartlarının ağırlaştığı bu kar kış gününde türlü bahanelerle ile Bozdoğan Belediyesinde çalışan 71 işçinin işten çıkartılmasını büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettiklerini kaydeden Çankır, “Daha önce işten çıkarılan 82 emektar çalışanla beraber evine ekmek götüren 153 baba anne artık evine ekmek götüremiyor Bozdoğan ‘da. Seçimlerden önce her konuşmasında işçinin, emekçinin yanında olduğunu söyleyip son olarak 71 emekçi kardeşimizin işine son veren Bozdoğan Belediye Başkanı bu andan itibaren inandırıcılığı olmayan, verdiği sözleri tutamayan bir başkan olarak anılacaktır” dedi.

İŞÇİ KIYIMI YAPMASI BÜYÜK BİR VEBALDİR
BirGün'de yer alan habere göre, Çankır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yerde kimin çalışıp kimin çalışmadığını en iyi oradaki emekçiler bilir. Gidersiniz onlara sorarsınız, çalışana hakkını verirsiniz, çalışmayana da yol verirsiniz. Böyle bir tasarrufa kimse de karşı çıkmaz ama evine ekmek götürmek dışında bir çabası olmayan insanları sırf siyasi veya ideolojik sebeplerle mağdur etmenin, ekmeğiyle oynamanın vebalinin altından da kimse kalkamaz. Ufuk Altıntaş’ın yapacağı ve geliştireceği projelerle istihdamı artırması, halka yeni gelir kapıları açması gerekirken işçi kıyımı yapması büyük bir vebaldir.”

Çankır, sözlerini şöyle tamamladı:
“Belediye Başkanlığı yaşadığı kente hizmet etmekle, halkının talep ve ihtiyaçlarını karşılamakla olacağını birilerinin Ufuk Altıntaş’a anlatması gerekir.71 kişiyi işten çıkarmak tamamen iş bilmemezlik, kin, nefret ve siyasi hesaplaşmanın ürünüdür. İşten çıkarılan kardeşlerimizin her daim yanlarında olacağız. Bu hukuksuzluğu, sığınılan bahaneleri,153 kardeşimizin alın terine göz dikenleri tüm herkese haykıracağız. Mücadelemiz dün olduğu gibi bugün ve yarında işçi, emekçinin hakkı ve hukuku İçin devam edecek.”