CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medyanın gündemindeki 'şatafatlı mevlid'e tepki gösterdi. Öztrak, "Milletimizin gözünün içine bakarak, lüks saraylarda, kasırlarda yeni doğan çocuklarına şatafatlı mevlidler okutabilirler ama diğer taraftan insanlarımızın çaresizlikten yavrularının bile canına kıyıp bu dünyadan ayrılmalarının üzerini örtemezler" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında ekonomik gidişata eleştirilerde bulunan Öztrak, işsizlikte yaşanan artışa dikkat çekti.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı" açıklamasına tepki gösterdi.

Öztark şunları söyledi:

İskandinav ülkelirenin EYT yüzünden battığını söyledi. Pes doğrusu! Battı denen Danimarka'da kişi başına gelir 2019'da yaklaşık 60 bin dolar olacak. Norveç'te 78 bin dolar, İzlanda'da 67 bin dolar, İsveç'te 51 bin dolar, Finlandiya'da 49 bin dolar, Türkiye'de 9 bin dolar. Ak Parti Genel Başkanı'nın battı dediği ülkelerde vatandaşlar, bizim vatandaşlarımızın 9 katını kazanıyor. Bu iktidar Suriyeli sığınmacılar için 40 milyar doları bulup harcadı mı? Harcadı. O zaman emeklilikte yaşa takılanlar için kaynağı bulacaksın. Emeklilikte yaşa takılanlar için gereken kaynağı bulacaksınız ya da susacaksınız.

Öztrak sosyal medyanın gündemindeki 'şatafatlı mevlidi' de tepki göstererek, "Milletimizin sorunlarına çözüm üretmesi gereken makam milletle alay etmeye başlarsa o ülkede çaresizlik de artar, umutsuzluk da artar. Saray sosyetesine mensupsanız hayat size güzel, müşavirlikler, ihaleler, çifter-dörder maaşlar... Milletimizin gözünün içine bakarak, lüks saraylarda, kasırlarda yeni doğan çocuklarına şatafatlı mevlidler okutabilirler ama diğer taraftan insanlarımızın çaresizlikten yavrularının bile canına kıyıp bu dünyadan ayrılmalarının üzerini örtemezler. Bu ülkede üniversiteden mezun olmuş 1 milyon 276 bin evladımız işsiz geziyor. 20 ile 29 yaş arasındaki 4 milyon gencimiz evde oturup anasının, babasının eline bakıyor. Herhalde bunu kendi isteği ile yapmıyor. Milletin çocuklarına iş yok, saray sosyetesinin çocuklarına iş de çok, ihale de çok. Bir de her üniversite mezununa iş bulmak zorunda değiliz diyeceksiniz" diye konuştu.