AKP Denizli İl Başkan Yardımcısı Cemile Taşdemir’in, balkonlarından 1 Mayıs’ı kutlayan yurttaşlar için “Bunlar nasıl işçi, yorumu size bırakıyorum” ifadelerini kullanması tepki topladı.

1 Mayıs İşçi Bayramı, koronavirüs nedeniyle sokaklarda kutlanamazken, dün saat 21.00’da tüm Türkiye’de balkonlarda kutlamalar yapıldı.  AKP’li Cemile Taşdemir ise, balkonlardan kutlamalar yapan yurttaşların fotoğraflarını paylaşarak “Bunlar nasıl işçi” yorumunda bulundu.

Taşdemir’e çok sayıda tepki gelirken, fotoğrafın çekildiği apartman sakinleri Jurnal Türkiye’ye konuştu. “İlk başta paylaşıma gülüp geçtik” diyen apartman sakinleri, en yüksek kiranın 1200 TL olduğunu belirtti:

Biz hiç bir partiyle, örgütle bağı olmayan işinde gücünde insanlarız. ‘Milyonluk dairelerde oturuyorlar’ denildi. Bu apartmanda en yüksek kira 1200 lira. Burası eski bir gecekondu mahallesiydi, bu evler de yeni yapıldı. Ve oturan insanlar koronavirüs salgınında bile işe gitmek zorunda olan insanlar. Bu süreçte işsiz kalanlar da var. 1 Mayıs resmi bir bayram, bu hedef gösterme neden onu anlamıyorum? Hedef gösteren o paylaşımdan sonra bir çok ‘Bunlar terörist’ yorumu da aldık. Dediğimiz gibi gülüp geçtik ama anlam veremiyoruz. Aynı kutlamayı biz 23 Nisan’da da yapmıştık.