Hükümete yakınlığıyla bilinen TGRT Haber, İBB’nin yeni Halk Ekmek büfesi açmasının engellenmesini eleştirdi.

TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Saray ittifakının Halk Ekmek büfesi açılmasını engellemesine yönelik "Bunu millete yapmayın" başlığıyla verdiği haberde Ekrem İmamoğlu’na tam destek verirken, AKP’ye sert tepki gösterdi.

Ekrem Açıkel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek büfelerini çoğaltma isteğini AKP’nin reddettiğini aktardı ve yaşanan süreci anlattı.

"Şu hayatta bazı şeyler kutsaldır" diyen Ekrem Açıkel, "Anadolu'da ekmek kutsaldır. Yerde kurumuş bir ekmek bile görseniz 3 kere öpüp başınıza koyar bir kenara koyarsınız. Kimsenin ekmeğiyle oyun olmaz." diyerek tepkisini gösterdi.

Açıkel açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Peşin peşin söyleyeyim bu bir particilik ya da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu güzelleme yayını da değil ve bu garibanın, fakir, fukaranın 1 lira arttırabilmek için verdiği mücadelede vicdanın yanında olmaktır.

Ekmeğin, suyun barticiliği olmaz, partiler üstüdür. Halk Ekmek büfelerinin önünde ciddi kuyruklar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de duruma müdahale etti, "büfe sayısını arttıralım" dedi. Meclis tartışmalarında yönetim dedi ki "hayır, yeni büfeler açılmasın." 

Ekrem İmamoğlu yönetiminin bulduğu çözüm, ekmeği vatandaşa ulaştırmak için mobil büfeler icaat etti. Pratik bir zeka uygulaması diyelim. Şimdi öğreniyoruz ki belediye meclisinde "o arabaların üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi logosu olacak, reklam kokan hareketler bunlar. Reklam yapmayın" diye engel çıkartılmak sitendiği öne sürülüyor. Değerli İstanbul'u yönetenler ekmek davası kutsaldır. Fakir, 1 TL'yi cebinde tutmaya çalışıyor. Lütfen, ekmeğin üzerinden siyaset yapılmaz. Şu işi bari particilikten uzak tutun, şu işi partiler üstü görün. Uzaktan size baktığında, şu tartışmayı izlediğinde insan utanıyor. En azından milyonların yüzü kızarıyor. Biz vatandaş olarak sizlerle gurur duymak istiyoruz ama utanıyoruz!