Erdoğan’ın akrabası Yahya Birinci, Sedat Peker’e destek veren ve AKP'ye hakaretler yağdırdığı açıklamasının ardından dün gece gözaltına alındı.

Birinci, "elimde belgeler var, keşke gözaltına alsalar ama alamazlar" diye meydan okumuştu.

Önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı yayında AKP’ye yönelik sert sözler sarf eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın kayınbiraderi Yahya Birinci, gece saatlerinde İstanbul Üsküdar’daki evinden gözaltına alındı.

Halktv’den Can Coşkun’un haberine göre, Birinci’nin ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü ve elektronik eşyalarına el konulduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşinin kayın biraderi Yahya Birinci sosyal medyadan canlı yayına geçerek AKP'yi topa tuttu. Birinci, "Bu namussuz siyasetçiler sesimizi duyuyor, duymazlıktan geliyor. Herkes bunu paylaşsın da sesimizi duyaralım" dedi.

İsmail Türüt'ün ülkücü mafya lideri Sedat Peker için yazdığı 'Reis' şarkısını söyleyen Birinci, konuşmasını canlı yayınlatıp paylaşılmasını isteyerek "Bu ülkede siyasette namus kalmamış. Gelip beni alsın o namussuzlar. Hadi gelsin alsınlar konuşalım. Artık boğazımıza geldi. Bana neden dokunmuyorlar? Patlayacak işleri diye. Çünkü ben belgesiz konuşmam. Bakmayın beni de çoktan alırlardı ama elimde belgeler var... Allahınız, kitabınız yok mu sizin? Bizi idam edecek haliniz yok" diye isyan etti.

Bir kullanıcısının, "Recep Tayyip Erdoğan seni aldırır" demesine Birinci, "İnşallah aldırır. Zaten beni aldırmasını bekliyorum. Çünkü yanındakiler ihanetçi kardeşim. Mektup verdim ulaştırmadılar, belgeler bende sabit. Seçim zamanı sesleri çıkar, çıkarsa tabi. O zamana kadar çoktan sesini kesecekler bu gidişle." cevabını verdi.

Sedat Peker'in lafına geldim diyen Birinci, "bunlar sizin  oylarınızla bir yerlere geliyor, size dönüp kafa çevirip bakmıyorlar" dedi. Birinci, "Gerçekten de öyle, bunlar namussuz, vallahi de billahi de tillahi de namussuz" dedi.

Birinci, konuyu anlayamadığını söyleyen kullanıcılara da, "Adalette çete var dostum konu bu" dedi.

Bir takipçisinin, "p.zevenk bile danışmanlık yapıyorsa halimiz bu" demesi üzerine Birinci, "Helal olsun kardeşim. Doğrudur, sen de gündemi takip ediyorsun demektir. Kokain içenler ciplerde... Sarmışlar Reis'in etrafını ya... Bir kişi ne yapacak? Etrafında bir tane namuslu adam kalmadı" yorumununda bulundu.

Sedat Peker'in konuşmasına göndermede bulunan Birinci, "Sayfalarına yazdıklarımı görmüyorlar mı? Görüyorlar... Ama namusları o kadar olduğu için... Hani diyor ya; namusları maaşları kadar olanlar. Aynen öyle bunların namusları maaşları kadar olan namussuzlar." dedi.

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'a da çok ağır sözler söyleyen Birinci, "Ya konuşacaksınız ya hepiniz yargılanacaksınız. Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, her şeyi biliyor. O bile birşey yapamıyorsa üstten bir namussuz bu işin peşinde. Aldığınız maaş haram zıkkım olsun. Sizden adalet bekleyen insanlar var. Namussuzsunuz, yurt dışında değilim. Gelin alın beni. Beni de içeri tıkayın da konuşmayım. Sayın Cumhurbaşkanım bunları nasıl buralarda tutuyorsun. Gör bu yanındaki namussuzları. Artık yeter ya... Cenabı Allah bir daha size o koltuklara oturmayı nasip etmesin inşallah" ifadelerini kullandı.