Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye gericiliğinin kurucu isimlerinden, 'kayıp trilyon' davasının da mahkumlarından olan eski Başbaman Necmettin Erbakan, AKP ve muhalefet partilerinin katıldığı bir toplantıyla anıldı.

Erbakan'ın kurucusu olduğu Saadet Partisi tarafından Ankara Meyra Palace Hotel'de düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da anma törenindeki yerini aldı.

Programa AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan da katıldı. 

Pandemi nedeniyle az bir sayıyla gerçekleşen programa AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da davet edilmişti ama katılmadı. Etkinliğe MHP'yi temsilen hiçbir ismin katılmaması da ayrıca dikkat çekti.

'BUGÜN HERKES MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLMUŞ'
Anma töreninde ilk konuşmayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. Necmettin Erbakan'ın öldüğünde Saadet Partisi'nin genel başkanı olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Bugün herkes Milli Görüşçü olmuş. Milli Görüşçü olmanın, Erbakan’ın yolundan gitmenin, Erbakanın çizgisini takip etmenin tek ölçüsü vardır; O da Saadet Partili olmaktır" diye konuştu.