Yıllarca çürümeye terk edilip yıkıldıktan sonra yeniden inşası geçtiğimiz ay tamamlanan AKM'de düzenlenecek ilk etkinliklerden birinde sahne alacak isimlerin Sibel Can ve Yavuz Bingöl olacağı bilgisine ulaşıldı.

Oda TV’de yer alan habere göre, İstanbul 3'üncü Uluslararası Halk Müzikleri Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verecek isimler belli oldu.

Festivalin bu yılki yabancı konukları Hindi Zahra, Le Trio Joubran ve Azerin olurken Türkiye’den de Sabahat Akkiraz, Yavuz Bingöl, Sibel Can, Kubat, Şefika Kutluer verecekleri konserle İstanbullularla buluşacak.

SİBEL CAN, DEDE EFENDİ OKUYACAKMIŞ
Sibel Can, çürütüldükten sonra zorla yıkılan Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katılmıştı.

Can, "20 ay sonra tamamlanacak AKM'de, Dede Efendi'den günümüze uzanan geniş bir repertuvarla sahneye çıkmayı, hedeflerimin ilk sırasına aldım. Konserin gelirini de şehitlerimizin ailelerine bağışlamak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

2 MİLYAR LİRAYA MAL OLDU
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tanıtım toplantısında AKM'nin yeni inşasının yaklaşık 2 milyar liraya mal olduğunu açıklamıştı. Açılışına AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı.