AKP Sözcüsü Çelik açıklamasında Rusya- Ukrayna krizine değinen Çelik, iki ülke arasında barış için müzakerelere Ankara’da ev sahipliği yapabileceklerini, Türkiye’nin arabuluculuk rolünü sürdüreceğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN NATO'DAKİ ROLÜ TARTIŞILMAZ'
AKP Sözcüsü, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’ diyenler Türkiye’nin NATO üyeliğini da sorgulamaktadır” ifadelerini kullanarak, Türkiye’nin NATO’daki rolünün tartışılamayacağını söyledi. 

MKYK’nın ana gündemin bölgesel ve uluslararası gelişmeler olduğunu aktaran Çelik, “Hem dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdiriyoruz hem de Türkiye’nin savunma sanayiide geldiği nokta açısından MKYK üyelerimize kapsamlı bir sunum yapılıyor.” dedi. 

Macaristan seçimlerindeki 6’lı muhalefetin Türkiye’yle ilgili benzerliklerine ilişkin soruya Çelik, “Küresel köy diyebileceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Her ülkedeki gelişmeler başka ülkeler için olumlu ya da olumsuz değerlendirmeler barındırıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Orban’la yakın ilişkilere sahip. Macaristan’la ilişkilerin iyi tutulmasına da önem verdi. Gördüğümüz şudur, bu tip ülkelerde bir takım dışarıdan odakların kimin iktidar olacağına karar vermesine yönelik çalışmalar her zaman ters teper. Buna karar verecek olan o ülkenin insanlarıdır. İkincisi; propaganda aygıtlarıyla seçim kazanılmıyor. Siyaset açısından bunca zamandır verdiği mesaj toplumun önüne siyasetçinin bir iddia ile çıkması gerektiğidir. Böyle çıkmıyorsanız, amorf yapılarla toplumun önüne çıkıyorsanız bu açıdan da toplumda da bir karşılık bulunmuyor. Her ülkenin koşulları farklı olsa da siyaset iddia, program ve söylem işidir.” ifadelerini kullandı.

'TİCARET BAKANLIĞI BU SATIŞLARI YALANLADI'
Fiyat artışlarına ve zamlara ilişkin ise, “MKYK üyelerimiz de bu konuyu gündeme getiriyor. Alınan tedbirlerin etiketlere yansıyıp yansımadığı konusunda arkadaşlarımızın verdiği raporlar var. Kendi olağan faaliyeti içerisindeki esnafımızın herhangi bir şekilde stokçulukla suçlandığı bir tablo ortaya çıkmamalıdır. Kendi olağan satışını gerçekleştirmek için deposunda mal bulunduranları elbette suçlayamayız. Fakat tamahkarlık peşinde olanlar için bakanlıklarımızın etkili tedbirler bulunuyor. Tedarik zincirindeki sorunlarla uğraşırken ayrıca bir de yalan haberlerle uğraşıyoruz. CHP Genel Başkanı çıktı 2.5 milyon hayvanın Katar’a satıldığını söyledi. O zaman hemen Ticaret Bakanlığımız bunun yalan olduğuna dair açıklama yaptı. Resmi tedbirleri bile görmezden gelen bir siyaset ortaya çıkıyor. Siyasetçinin burada muhalefet yapmak değil sorumlu siyaset adına son derece duyarlı davranması gerekir. Tarım Bakanlığımız buna ilişkin zeminleri ortadan kaldırdı. Dolayısıyla ne bir hayvan ihracatı var ne de buna uygun bir zemin var.” ifadelerini kullandı.