AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın dindar anayasa çıkışıyla başlayan laiklik tartışmaları hakkında konuşan Çelik, ''Laiklik bir toplumsal barış ilkesi olarak yerini koruyacak'' ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Ülkede Organize Sanayi Bölgesi olmayan il kalmamıştır. Bugün itibarıyla OSB sayısı Türkiye’de 325’e ulaşmıştır. Türkiye'nin dev bir yatırım üssü haline geldiği dünyanın her tarafından gözlemlenen bir durumdur. 

(Yeşil Kalkınma Devrimi Vizyonu) Türkiye olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Söylem olarak kalmasına müsaade etmeyeceğimiz bir husus. İklim değişikliği insan hayatını tehdit eden bir olgu olduğu gibi gezegenimizi de tehdit ediyor. Ülkemizde gereken tedbirler alınacaktır. Meteorolojik erken uyarı sistemi kurulması bunların başında geliyor.

Pandemi dönemi bir kez daha gösterdi ki insanlığın geldiği aşamada Kapitalizm, Neoliberalizmin koyduğu çılgın yarışlar, herhangi bir denge gözetmediği zaman, insanı yok edecek dünyamızı yok edecek bir sonuç doğurabiliyor.

İdlib'de ortaya çıkacak gerginlik yeni göç dalgaları ve yeni insani trajediler çıkaracaktır. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi'de Sayın Putin'le yaptığı görüşme önemlidir. Kalıcı barışın sağlanması için siyasi çözüm üretilmelidir. Sivillere yönelik saldırıları yakından takip ediyoruz.

Dünyanın çeşitli yerlerindeki nefret suçları, İslam düşmanlığı ile ilgili konular partimizin gündemindedir. Dünyanın her tarafında nefret suçları, İslamofobi gibi konularda yapılan faaliyetleri takip ediyoruz. Son olarak maalesef üzücü bir şey. Galatasaray-Marsilya maçında Bozkurtların nefret suçu işleyen olaylar çıkardığına dair bir Fransız milletvekili iddiada bulundu. Görüntüler açıktır. Marsilyalı taraftarlara sevgilerimizi ileterek, Marsilya seyircisi içerisinde bir grubun sloganlar attığı net şekilde görülmüştür. Galatasaray'ı destekleyen taraftarlar son derece olgun bir şekilde maçı seyretmiştir. Fatih hocamız vatandaşlarımızın haklı olarak tepki verdiğini ifade etmiştir.

'DOĞU AKDENİZ'DE MAKSİMALİST DAVRANIŞLARDAN VAZGEÇİLMESİ GEREKİYOR'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cezayir halkına yönelik açıklamalar yapıyor. Sonrasında Türkiye'yi suçluyor. Bu baştan aşağı, hiçbir şekilde ciddiye alınmayacak bir devlet başkanı tarafından yapılmayacak bir açıklamadır.

Yunanistan'ın ve Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de maksimalist davranışlarından vazgeçmesi gerekiyor. Ege'yi kendi gölü zanneden KKTC'yi görmezden gelen bir siyasetin varacağı bir yer yoktur. CHP vekili çıktı, Mavi Vatan'ın aşırı saldırganlığı ifade ettiğini söyledi. Biz bu siyasetin tamamen karşısındayız. Mavi vatanı korumak için her şeyi yaparız, kırmızı çizgimizdir.

(Yeni anayasa çalışmaları) Laiklik prensibi, sadece bir düzenleme olarak değil, aynı zamanda bir toplumsal barış ilkesi olarak yerini koruyacak.

'YURT KAPASİTESİ 10 KATINA ÇIKARILDI'

(ABD'de ülkü ocakları gündemi) Ülkü Ocakları başlığı altında vatandaşlarımız hedef gösterildi. Biz devlet aygıtlarımız açısından baktığımızda, bu propagandanın arkasında Ermeni diasporası ve 'FETÖ' terör örgütünün olduğunu görüyoruz.

(Öğrenci yurdu tartışmaları) Sayın Cumhurbaşkanımız öğrenci kardeşlerimizin bir odada kaç kişi kaldığı ile bile ilgilenmektedir. Yurtlar her zaman gündemimizde. Bu konuda oldukça devrimci adımlar attık. 8 buçuk milyona yakın öğrencinin 4 milyona yakını örgün eğitimde. Geçen sene yüz yüze eğitim yapılmayınca bu sene talep 2 kat birden arttı. Bugün yurtlarda yatak kapasitesi bir milyon 32 bin civarında. Kapasite dönemimizde 10 katına çıkarılmıştır. Bu konuyu istismar edenleri dikkate almıyoruz."