CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen 15 Temmuz gazisi Cumali İbin'in maluliyet aylığı ve gaziliği tehlikeye girdi.

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden 3 gün sonra "Hakkında ihbar var" denerek kamu hastanesinden alınan raporları yok sayılan ve yeniden rapor istenen Cumali İbin AKP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi. 

Cumali İbin gazilik kartını basın açıklamasında keserek "Şu andan itibaren madalya olarak taksınlar" ifadelerini kullandı. İbin kestiği gazilik kartını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, SGK eski Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Fetül Sayan Kaya'ya yolladı. 

Cumali İbin AKP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Yaptığım eylemlerle ve söylemlerle ve bulunduğum o dönem bana karşı tavır alan özellikle de eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya kendine göre bir ekip kurmuştur. Bu ekip 4 kişilik. Size isimlerini sayayım: Baştaki Fatma Betül Sayan Kaya, akabinde Mehmet Selim Bağlı eski SGK Başkanı, akabinde Zehra Zümrüt Selçuk ve akabinde İsmail Yılmaz. İsmail Yılmaz da şu anki SGK Başkan vekili. 

Ben onlara bir madalya takdim etmek istiyorum huzurlarınızda. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin değil AK Parti iktidarının bana verdiği gazilik kartıdır. Bunun benim için hiç bir hükümü kalmamıştır. Önemli olan Allah katında benim için ecridir. O kafi. 

Huzurlarınızda 4 kişiye madalya olarak takdim etmek istiyorum kendilerine taksınlar. 

Sayın cumhurbaşkanımızın da bu tür hırs ve ikbal sahibi insanları bu tür makamlarda tutmamasını rica ediyorum. Aksi takdirde bunlar nasıl bizimle uğraşıyorsa yarın sayın cumhurbaşkanımızı da ofsayt durumuna düşüreceklerdir.

Takdir necip milletimizindir.