Toplumsal Haber Merkezi

TBMM'de "Yeliz" ismi ile açtığı canlı yayın hesabı ve ne dediğ anlaşılamayan mesajlarıyla bilinen AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat'a hakaret etti.

Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değeri rekor seviyede düşerken, Mine Kırıkkanat sosyal medya hesabından Ahmet Hamdi Çamlı’nın konuşmasını paylaştı.

Çamlı’nın “Benim dedem matematiği, mühendisliği icat etmemiş olsaydı, bugün bu Alman, bu Amerikan…” diye başladığı konuşmaya yanıt veren Kırıkkanat “Hay dedene de sana da” ifadelerini kullandı.

Kırıkkanat’ın ifadelerine yanıt veren Çamlı ise “Nesli tükenmiş, Kokoş kemalist rahibe seni…” diye hakaret etti.

ÜSTÜNE BİR DE SAVUNDU...
Bunun ardından gelen tepkilere kendince bir savunma yapan Çamlı ise "Kemalist rahibe ifadesi bir iltifat içerir, asla hakaret olamaz" dedi.

Çamlı'nın savunması şöyle:

"Kokoş" (TDK) tam kendisini tarif ediyor bence asla hakaret değil, bazılarınca din yerine konan "Kemalizm" muhibbisi olaması ve islam muarızı olaması dolayısıyla "Kemalist rahibe" ifadesi bir iltifat içerir, asla hakaret olamaz "Dede'me de bana da" başlayan birine lütuftur (*Yazım yanlışları 'Yeliz'e aittir.)

KIRIKKANAT ÇABAYI TAKDİR ETTİ
Mine Kırıkkanat ise bu anlaşılamayan savunmaya karşılık, herhalde çabayı takdir etmiş olacak ki 'kalpli öpücük' emojisi attı ve "Mahkemede görüşürüz, Yelizcim" dedi.