Radyocu Adem Metan'ın YouTube'daki programına katılan 'Yeliz' takma adıyla Meclis'ten yayın yapmasıyla da tanınan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP'nin Yeliz'i Ahmet Hamdi Çamlı, "aşıda çip olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Çamlı, "Bize takılan çip feleğini şaşırır ya. Nereye hangi sinyali vereceğini şaşırır. Çip alt üst olur" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşısına dair endişeler olduğunu belirten Çamlı, "Çip koyacaklar falan filan diyorlar. Endişe duyuyorum" diyerek "Neticede dünyayı yöneten akıl, uluslararası lobiler, bilime etki eden kuruluşların dizginleri bizde diyen insanların çok rahatlıkla insanla üzerinde etki sağlamak için böyle şeyler yapabileceklerine inanıyorum. Yaparlar" dedi.

"Ama neticede ben aşı işinden anlamam" diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bilgilerine güvendiğini dile getirerek "onlar bu işi bilen insanlar olarak yakından tetkik ettikleri kanaatindeyim. Eğer onlar yol veriyorsa, bunda bir problem yok diyorsa olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

'TRABZON ÇOCUĞU BÖYLE OLMAZ'
AKP'li 'Yeliz', İBB Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da açıklamalarda bulundu. “Üzülüyorum adama. Ekrem Trabzonlu, hemşerimiz. Hakikaten hemşeriliğin verdiği bir yakınlık var Ekrem’e karşı" diyen Çamlı, şu ifadeleri kullandı:

Ama Trabzon çocuğu böyle olamaz. Eyüp Sultan Camisi’nin mihrabında Yasin-i Şerif okur. Ama seçim üstü okuyamaz. Seçildikten sonra Diyarbakır’a gidip teröristlere saygı duyarsan ben Ekrem’e acırım. Joe Biden denen adam, 'İstanbul'dan Tayyip'in partisini çıkarttık’ derken bir projeden bahsediyor demek ki. 'Tayyip'in partisi çıkartıldı, Amerika'nın partisi geldi’ demektir bu. Jönü kim, İmamoğlu. Eleştirilerimi görünce, beni düşman zannediyordur. Vallahi billahi tallahi, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ve domuzu 2 dakikada yemekle övünen Canan denen kızdan 1 milyon kat daha Ekrem’e yakın olarak bunları söylüyorum. Bunu ruz-i mahşerde Ekrem görecek. Kafası tabuta küt diye çarptığı zaman karşısında beni görecek. Bunu ciddi söylüyorum.