AKP tarafından yeni yasama yılında Meclis'e getirilmesi beklenen ve kamuoyunda yeni bir sansür hazırlığı olarak nitelendirilen sosyal medya düzenlemesine ilişkin kulis bilgileri paylaşıldı. İçeriğine ilişkin henüz bilgi paylaşımı olmayan yasa için AKP içinde konuşulanları Hürriyet'teki köşesinde aktaran Nuray Babacan, 'kontrol mekanizmasını hapis cezasına kadar götürmek isteyenler' olduğunu belirtti. 

Babacan, "Hükümetin, sosyal medya alanında yeni düzenleme yapmak için başlattığı çalışma oldukça kafa karıştıran zor bir süreçte ilerliyor. Dezenformasyon ve manipülasyonun önlenmesi için sıralanan her öneri, başka sorun yaratıyor. AK Parti kurmayları, bunun zor bir denklem olduğunu kabul ediyor" derken, "AK Parti’de yapılan değerlendirmeler bu açıdan ilginç. Öncelikle, yeni düzenleme yapılırken, fikir ve düşünce özgürlüğü ve haber alma hakkının engellenmemesini savunanlar var. Buna karşın, kontrol mekanizmasını hapis cezasına kadar götürmek isteyenler de bulunuyor" ifadelerini kullandı.

BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİ ENDİŞELİ
Kamuoyunda yeni bir sansür girişimi olarak nitelendirilen hazırlıklara ilişkin bir araya gelen basın meslek örgütleri de 'haber alma hakkı' önünde bir engel teşkil etmesi muhtemel düzenlemeye ilişkin taslağın kamuoyu ile paylaşılmasını istemiş ve önerilerde bulunmuştu.