KPSS sorularının çalınmasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Tartışmalara katılan bir diğer isim ise AKP’nin kurucularından olan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski avukatı, AKP'nin kurucu üyelerinden Latif Cem Baran oldu.

Baran, her hafta cuma günü tv42 ekranlarında yayınlanan "Hukukçular ile gündem" programının konuğu oldu. Canlı yayında KPSS skandalına değinen Baran, kurucu üyesi olduğu AKP'li isimlere ve bürokratlara yüklendi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temposuna ayak uyduramayan bürokrat ve partililerin olduğuna dikkat çeken Baran, "Cumhurbaşkanının ayağına pranga oluyorlar" dedi.

'KPSS'NİN NASIL GEÇTİĞİ CUMHURBAŞKANI'NIN GÜNDEMİNDE OLMAYABİLİR'
Her konuşmasında Erdoğan’a methiyeler dizen Baran, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımız doğru bir karar verdi. ÖSYM Başkanı'nı görevden aldı ancak burada münferit bir hadise olduğunu düşünmüyorum. Partide, bürokraside ya da sahada olanlarla ilgili Cumhurbaşkanı'nın temposuna uymadığını hatta ayağından asıldığını, Cumhurbaşkanı'nın ayağına pranga olduklarını düşünüyorum. İşte önüne geldi hemen çözdü olayı, ama bunun öncesinde KPSS’de ne vardı, KPSS'nin nasıl geçtiği Cumhurbaşkanı'nın gündeminde olmayabilir.

'ONLARI O GÖREVE ATAYAN CUMHURBAŞKANIMIZDIR'

Bunun öncesinde atadığı insanlar ona layık olmayabilir. Bununla ilgili çözüm üretmemiz gerekiyor artık. Çünkü gelen kişiler ilk göreve geldiklerinde şöyle bir alışkanlık edinmeye başladılar; elbette onları o göreve atayan Cumhurbaşkanımızdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tensipleriyle buraya geldim dedikten sonra ona layık olmaya çalışacağım diyor bir çok bürokrat ama bunun yanında milletime de inandığım anayasaya da hukuka da uygun olacağı hususunda da mutlaka bir beyan vermeleri gerekiyor.