AKP Milletvekili Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu öne sürülen daha sonra 'büro personeli' olduğu belirtilen Kürşat Ayvatoğlu, lüks aracındaki uyuşturucu görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

Kısa sürede edindiği serveti ve lüks aracında uyuşturucu kullandığı görüntülerle gündeme gelen Kürşat Ayvatoğlu'nun AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu öne sürüldü. AKP'den yapılan açıklamada Ayvatoğlu'nun 'büro personeli' olduğu iddia edilse de görüntülerden bir gün önce Dağ ile yan yana olduğu görüldü.

AYVATOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Uyuşturucu görüntülerinin ardından gözaltına alınan, 'pudra şekeri' savunmasıyla serbest bırakılan ve arkadaşlarının açıklamasının ardından yeniden gözaltına alınan Ayvatoğlu, kendisine ait olduğu belirtilen bir hesaptan yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamasına, "Daha fazla güçlü görünürsem her kapınınn açılacağını düşündüm. Şimdi, çok yanlış olduğunu anladığım bu durumun içine sürüklendim" diyerek başlayan Ayvatoğlu, "Daha fazla nüfuz sahibi olmak, olduğundan farklı görünme çabasıyla gücün yanında görünme, hükümetteki güçlü insanlarla fotoğraf vererek kendime yeni kapılar açma düşüncesi beni her gün başka bir yanlışa sürükledi. Oysaki insanın kendi çabası kendi mücadelesi kendine yetermiş" ifadelerini kullandı.

'UYUŞTURUCU BATAĞINA SÜRÜKLENDİM'
Ayvatoğlu, "Uyuşturucu batağına sürüklendim, içine çektikçe beni çekti, kendim olmaktan çıktığım bir dünyanın içine savruldum. Bundan kurtulmak için defalarca yardım istemeyi düşündüm ama rahmetli babam, canım anamı düşündükçe bir türlü kimseye anlatamadım" diye yazdı.

"Acımasızca beni yerden yere vuran insanlar şunu bilmeliler ki; sizlerin de çocukları var, hayatta sizler nelerle karşılaşacaksınız bilmiyoruz. Canım anam bütün bu kötü günleri tek başına göğüslemeye çalışıyor" ifadelerini kullanan Ayvatoğlu, kısa sürede edindiği servetini ise şu cümlelerle açıkladı:

'PARTİNİN GÜCÜ İÇİN ORADA OLMAK İSTEDİM'

Lüks yaşantı görüntüme açıklama getirmem gerekirse; evet arkadaşlarımla ortak araba alıp satarak ve galericilerden gerçekleştirdiğim satış başına komisyon alarak hayatımı kazanıyordum. Aslında göstermeye çalıştığım gibi bir hayatım yok ama bunu da olduğumdan farklı görünme psikolojimle sürekli bu türlü resimler yayınlayarak oluşturmaya çalıştım.

Ticaret yapıyor olmama rağmen AK Parti Genel Merkezi'nde bir işim olursa bir işim olursa siyasi büyüklere daha yakın olursam daha güçlü olurum düşüncesi ile orada işe girmek için bütün koşulları zorladım. Maddi olarak ihtiyaç duymamama rağmen partinin gücü için orada olmak istedim.

Ayvatoğlu, "AK Parti'nin bütün mensuplarından ve bütün Türkiye'den özür diliyorum" dedi.