Bursa’da polis, sokak röportajı yapmaya çalışan muhabirin vatandaşa yönelttiği soruyu “provoke edici” bularak müdahale etmeye kalkıştı.

‘Sen Ne Dersin’ isimli Youtube kanalının Bursa’da gerçekleştirdiği sokak röportajında, bir yurttaşın iktidarı eleştirmesi üzerine bir polis mikrofonu tutan kişiyi engellemeye çalıştı. Polis mikrofon tutan kişiye “Şahsı provoke ediyorsun; sanki röportaj yapmıyor gibisin” dedi.

Vatandaşın iktidarı eleştirmesi üzerine muhabiri engellemeye çalışan ve “Siyaset bilimci misin, siyaset bilimci gibi konuyorsun, yorum yapıyorsun” diyen polis memuru, muhabiri de provokasyon peşinde olmakla suçladı.

“Siyaset yorumcusu gibi soru soruyorsun, normal soru soracaksın” diyerek muhabirin nasıl soru sorması gerektiğini anlatan polis memuru, başka polisler tarafından röportajın yapıldığı yerden uzaklaştırıldı.

“Hükümetin çelişkileri, devletin böyle yapışı falan filan gibi bir şeyler söylüyorsun” diyen polise, muhabir “Sorgulamak suç mu?” diye sordu. “Sanki röportaj yapmıyor gibisin” diyen polis, “Siyaset bilimcisi gibi konuşuyorsunuz. Provokatif bir şeyler yapmaya çalışıyor gibisiniz sanki” diye devam etti.