AKP ve MHP’nin Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde yapmak istediği değişikliğe karşı baro başkanlarının başlattığı “Savunma yürüyor” eylemi Ankara’da sonlanacak. Ankara Barosu, birçok ilden gelen baro başkanlarını ve avukatları Eskişehir Yolu üzerinde karşılayacak. Saat 11.30’da baro başkanları ve avukatlar cübbeleriyle Anıtkabir’i ziyaret edecek.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise baro başkanlarını yürüyüşünü manidar bularak, "Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir" diye sormuştu. Baro başkanlarından Feyzioğlu'na yanıt gelmişti.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu:

Metin Feyzioğlu’nun bugünkü beyanları, onu bütün açıklığı ile anlamak için yeterlidir: Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur. Konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan: 

TBB Başkanlık makamını işgal eden Metin Feyzioğlu, 1 Haziran’da yapılan Baro Başkanları toplantısında konuşmamı dinlemeye bile cesaret edememişti. Buradan sesleniyorum: Az önce beni ve bazı Baro Başkanlarımızı yine hedef gösterdi. Başımıza bir şey gelirse sorumlusu MF’dir!

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt:

Altına imza attığınız, bizzat okuduğunuz 1 Haziran bildirisinde yazıyor ne için yürüdüğümüz. Baro başkanlarını hedef gösteren TBB Başkanı olarak geçeceksiniz tarihe. Ekranda masal anlatmak değildir başkanlık. Cübbesini teriyle sırılsıklam eden, onu namus bilen başkanlara selam olsun.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Aşkın Demir:

Görüldüğü kadarıyla Sayın Feyzioğlu, seçici bir okuma ile kendisine özellikle hukuk camiası kamuoyunda yöneltilen eleştirilerden kaçınmak için vicdani denge gözetilerek yazılmış bir anma metnini gündeme getirme ihtiyacı duymuştur. Kendisine tavsiyem, her bilge insanın yapacağı gibi sorunla sade bir şekilde yüzleşmek ve kendisine yöneltilen haklı eleştirileri izah ve kabul etmesidir. Bunun baroların seçim sisteminin değişmesi ile ne ilgisi olabilir veya nasıl gerekçesi olabilir? Bu Barolar Birliği gibi bir kurumun varoluş amacına aykırıdır.

NELER YAŞANMIŞTI?
Ankara Barosu ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yaşanan “eşcinsel” tartışmasının ardından, AKP ve MHP Avukatlık Kanunu ve baroların seçim sistemi üzerine çalışma yürüttüklerini duyurdu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanları düzenlemeye karşı çıktıklarını açıkladı. 10 Haziran günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yapılan görüşmeden de sonuç çıkmadı. İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya gibi üye sayısı yüksek baroların da olduğu 35 il barosu Ankara’ya “Savunma yürüyor” çağrısıyla yürüyüş başlatma kararı aldı.