AKP'li Kurtulmuş,  Bakırköy İlçe Örgütü'nün 7. Olağan Kongresi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dilinden düşürmediği ''reform'' hedefi hakkında konuştu.

AKP’nin reform iradesinin güçlü olduğunu savunan Kurtulmuş, “Uzunca bir süredir Ak Parti'nin reform iradesini terk ettiğini zannedenler, düşünenler şimdi Cumhurbaşkanımızın bu kararlı ifadelerinden sonra siz reform yapamazsınız anlamına gelecek bazı sözler söylüyor” dedi. 

''Vesayete Ak Parti son verdi'' iddiasında bulunan Kurtulmuş, şu açıklamalarda bulundu:

''REFORM DURDUK YERE YAPILMAZ''

“Reform durduk yere yapılmaz. Bütün reformlar halkın talepleri çerçevesinde olur. Ak Parti 18 yılı aşkın devam eden bu süreçte çok sayıda reform yapmış bir siyasi partidir. Türkiye'de sivil ve asker yargılanması konusunda ikiliği ortadan kaldıran parti hangi partidir? Ak Parti'nin iradesidir. Türkiye'de Milli Güvenlik Kurulu'nun yapısını değiştirerek sivil ağırlıklı hale getiren hangi partidir? Hepimiz hatırlıyoruz. Milli Güvenlik Kurulu toplantılarının olduğu gün acaba bugün Milli Güvenlik Kurulu'nda ne bildiri çıkacak diye siyaset üstünde bir vesayet var mıydı? Vardı. Şimdi normal Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapılıyor, hiç kimse ilgilenmiyor.

Vesayete, asker-sivil bürokrat vesayete son veren parti Ak Parti'dir. Ve bundan sonra siyasetin üstünde hiçbir şekilde hiçbir vesayet olmayacaktır. Sabaha kadar uzatabiliriz. Siyaset alanında, hukuk alanında sayısız reformları yapan Ak Parti'nin bundan sonra da milletin, Türkiye demokrasisinin ve Türkiye'nin ihtiyacı olan bütün değişiklikleri, reformları yapacağından hiçbir şekilde kimse tereddüt etmesin. Bu yolda samimiyetle yürümeye devam edeceğiz.”

KURTULMUŞ GEÇMİŞİNİ UNUTTU MU?

Kurtulmuş'un bu açıklamaları AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki söylemlerini bir kez daha akıllara getirdi.

Kurtulmuş AKP'nin adalet anlayışının olmadığını vurguladığı bir açıklamasında  ''Adalet ve Kalkınma Partisi, ‘biz Türkiye’de kalkınmayı sağladık’ diyor ya. (Onların) adını Adaletsiz Kalkınma Partisi diyelim ve bundan sonra öyle kullanalım.” ifadesini kullanmıştı.

Bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük destekçilerinden görünen ve yaptığı her konuşmasında övgüler dizen Kurtulmuş, yapmış olduğu bir açıklamada “2023’te başbakanın (Recep Tayyip Erdoğan) çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, mahalleden arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka hiç kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz.” demişti.

AKP'nin ''reform'' gücünden bahseden Kurtulmuş, HAS Parti döneminde ''Bu Beyler iktidarda kalırsa 2023 te hala sivil anayasayı tartışıyor olacağız'' açıklamasında bulunmuştu.