31 Mart yerel seçimleri dönemi boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a karalama kampanyasının baş aktörü olan, iktidara yakın medya tarafından “saygın iş insanı” olarak nitelendirilen Necmettin Kesgin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl yakalama kararı çıkarılmıştı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; edinilen bilgiye göre, kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Necmettin Kesgin kısa bir süre önce Ankara'da yakalanarak cezaevine konuldu.

6 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ONAYLANDI
Necmettin Kesgin, Mansur Yavaş'ın şikayeti üzerine sahte senet düzenlediği için resmi belgede sahtecilikten 4 yıl, şantajdan 1 yıl 3 ay ve özel hayatın gizliliğini ihlalden (yaptığı görüşmeleri izinsiz olarak görüntülü ve sesli olarak kayıt yaptığı) 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis cezası almış ve bu cezası istinaf mahkemesince tescillenmişti.

MÜSTEHCEN ÇOCUK GÖRÜNTÜLERİ BULUNDU
Seçim öncesinde Mansur Yavaş’a karşı karalama kampanyasının aktörü olarak bilinen Necmettin Kesgin'in daha önceden de sahte ÖSYM belgesi düzenlemek suretiyle resmî evrakta sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunuyordu. Kesgin, “çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmaktan” 3 yıl ceza almıştı.