Toplumsal Haber Merkezi

Çinli Sinovac firmasının ürettiği Covid-19 aşısı Coronavac'ın AKP'lilere özel uygulanmaya başladığı iddiası gündeme gelmişti. Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu iddiaları aklamaya çalışan bir açıklama yapmış ve AKP'liler hakkındaki iddiayı "Çin’de eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir" savunmasıyla karşılamıştı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi ve "Ağzındaki baklayı çıkartıyor. Nasıl engel yok? Sen necisin?" dedi. 

Sağlık Bakanı Koca'nın isteyenin Çin aşısını getirilip olabileceği yönündeki açıklamasına CHP'li Murat Emir tepki gösterdi. Twitter hesabından bakana seslenen Emir "Sağlık Bakanı, aşı iddiamız ile ilgili de ağzındaki baklayı çıkartıyor. Diyor ki, 'Çin’de bu aşı eczanelerde satılıyor. Getirip eczaneye yaptırmanın önünde engel yok ama bu riskin alınması doğru değil.' Nasıl engel yok, sen necisin" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Murat Emir "İktidar, yandaşa torpilde sınır tanımıyor" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?
Emir, Çin'den alınan Covid-19 aşısının Türkiye’ye geldiği ve 10 gündür el altından AKP'li siyasiler ile yakınlarına yapılmaya başlandığı iddiasında bulunmuştu. Sağlık Bakanı Koca ise yandaş Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya "Çin’de bu aşı eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir. Alıp getirip burada bir eczaneye yaptırmanın önünde bir engel yok ama bu riskin alınması doğru değil" açıklamasını yapmıştı.