Toplumsal Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, katıldığı bir televizyon programında Tank Palet Fabrikası'nın ordunun bir parçası olduğunu ve bu fabrikanın Katarlılara peşkeş çekildiğini söylemesi üzerine, yandaş basının hedef göstermesine maruz kaldı. Başarır'ın "satılmış ordu" dediği savunuldu. Oysa Başarır, yarısı Katarlılara satılan Tank Palet Fabrikası'nın ordunun bir parçası olduğunu ısrarla vurguladı.

Konunun yandaş basında köpürtülmesi üzerine kampanya başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "bunun hesabını hukuk çerçevesinde sonuna kadar soracağız" derken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise Başarır'ı "Muhaberat artığı, Esed aşığı" diyerek hedef gösterdi. 

Ali Mahir Başarır'dan hakkında söylenenlere sert yanıt geldi. Kendisine "Esad uşağı" diyen AKP'li Ünal'a "Utanmaz Katar artığı" diye seslenen Başarır "bu ülkenin Tank Palet Fabrikası Katar’a satılırken neden sustun" diye sordu.

'O FABRİKAYI SATMAK HAİNLİKTİR'
Konuşmanın çok başka yerlere çekildiğini hayretle izlediğini belirten Başarır, "Benim eleştirim Tank Palet Fabrikamızın Katar’a satışına yöneliktir. Arkasındayım. Ordumuzla uzaktan yakından alakası yoktur! Ordumuzun savaş fabrikasını bir başka ülkeye satmak hainliktir. İhanettir!" ifadelerini kullandı.

BAŞARIR'A DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Öte yandan Ali Mahir Başarır'a destek de çığ gibi büyüdü. CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer "AKP’nin gerçekleri çarpıtmada ve utanmazlıkta çığır açan görünür-görünmez trolleri Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır'ın Tank Palet Fabrikasının Katar’a bedava peşkeşine yönelik eleştirisine saldırıyor. Fabrikayı Katar'a teslim ederek vatana ihanet edenlerin yüzsüzlüğü sınır tanımıyor!" derken, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise "Tank palet fabrikasını Katar ordusuna 1 kuruş almadan peşkeş çektiniz mi? EVET... Bu rezaleti ört bas etmek için milletvekilimiz Ali Mahir Başarır'ın sözlerini çarpıtıyorsunuz. Ama millet biliyor" diyerek AKP'lilere yüklendi.

'YESİNLER SİZİN YERLİ VE MİLLİLİĞİNİZİ'
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir Başarır'a "CHP’li her birimizin karşı karşıya olduğu söylediklerimizi kes-kopyala- organize trollere yaydırma yöntemiyle bu kez de Vekilimiz Ali Mahir Başarır karşı karşıya kaldı... Tank Palet Vatandır satılmaz!!! Gerçekler çok açık... Tank Palet satıldı mı? ...Ne oldu?" ifadeleriyle desteğini dile getirdi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise "Türk Ordusunun Tank Palet Fabrikası’nı 50 milyon dolar için Katar’a peşkeş çekerken utanmayanlar, Ali Mahir Başarır'ın eleştirilerini çarpıtıp linç kampanyasına başladı. Yesinler sizin 'yerli' ve 'milli'liğinizi" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Sosyal medyada Başarır'a gelen desteklerden bazıları şöyle: