Sivas'ta, hayırseverler tarafından yaptırılan Yıldızlı Tanyeri Camii'nin açılışındaki görüntüler pes dedirtti. 

Caminin açılışına katılan AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, hocaların cemaate namaz kıldırdıkları bölüm olan mihraba çıkarak, cuma namazı öncesi cemaate hitap etti. İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise Yılmaz'ın konuşma yaptığı sırada el pençe durdu.

CAMİ MİTİNG ALANINA DÖNDÜ
Sözcü
'den Ali Ekber Ertürk'ün aktardığına göre, Vali Salih Ayhan ise camide cemaate mikrofonla bir konuşma yaptı. 

AKP'li İsmet Yılmaz, 2 yıl önce, seçimlerdeki sözleriyle biliniyor. Yılmaz, o dönem partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'e oy isterken, “Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek, ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz (kurtuluş) olacak" ifadelerini kullanmış, oyunu AKP'ye verenin "cennete" gideceğini savunmuştu. Yılmaz, o dönem büyük tepki çekmişti.

MUHALEFETE DAVET YOK
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, camide siyasete tepki gösterdi.

Karasu, “İktidara her yerde siyaset serbest ama muhalifler ağzını açamaz. Camiler miting alanınız değil, dinimizin mabedidir” dedi.

Vali Ayhan'ın, resmi temaslarını da AKP'lilerle yapması tepki çekiyor. İl Özel İdaresi toplantıları, AKP Milletvekili İsmet Yılmaz'la yapıldı. CHP'li Karasu ise toplantıya davet edilmedi. CHP'li Karasu, “Vali Bey, köy ziyaretlerini bile AKP'lilerle yapıyor. İli ilgilendiren stratejik toplantılara muhalefet davet edilmiyor” dedi.