Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda “Türkiye’de çıplak arama yok” diyen, ancak her kesimden gelen eleştiri ve itirazlar üzerine insanlık dışı muamelenin 60 yıldır yürürlükte olduğunu itiraf eden AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin yine tutuklu ve hükümlü kadınları hedef aldı.

Zengin, “Pembe Oda denilen uygulamayı biz getirdik ve çok da doğru yaptık, ama ‘FETÖ’cüler bunu kullanarak cezaevinde hamile kalıyorlar. Cezaevinde anne çocuk fotoğraflarını dünyaya göstermek. Ben bunu söylediğim için hedefteyim.” dedi.

Zengin’e göre Gülen cemaatine mensup kadınlar cezaevlerinde bilerek hamile kalıyor. Maksatları ise cezaevlerinde hamile kadın ve çocukların olduğu fotoğraflar vererek Türkiye’yi karalamak.

'PEMBE ODAYI KULLANARAK HAMİLE KALIYORLAR'
Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya açıklamalarda bulunan Zengin, “Pembe oda denilen uygulamayı biz getirdik ve çok da doğru yaptık, fakat ‘FETÖ’cüler bunu kullanarak cezaevinde hamile kalıyorlar. Maksatları da Türkiye’yi karalamak.” dedi.

“Fatih Bey, ben ömrünü hak mücadelesine adamış, kadınların mücadelesine adamış bir kadınım” diyen Zengin, kendini şöyle savundu:

Ben partimde, partinin en ağır abilerine karşı İstanbul Sözleşmesi’ni savunan bir kadınım. Nasıl olur da kadınlara karşı bir hareketim olabilir. Aylardır linç ediliyorum.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kendisini başörtülü kadınlarla karşı karşıya getirmeye çalıştığını iddia eden Zengin, “Bu kişi aylardır beni başörtülü kadınlarla karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Beni bu kadınların haklarını savunmayan biri gibi göstermeye çalışıyor. Olay iki ay geriye gidiyor. Gergerlioğlu beni duyarsızlıkla itham ediyor ama ben o sırada Covid’den hastanedeyim. Bunu bile bile beni itham ediyor. Kadınlara yönelik cezaevinde şiddet varmış ve ben bunu savunuyormuşum. Yok öyle bir şey.” dedi.