AKP Milletvekili Binali Yıldırım, iktidarlarının 18. yılında zorluklarla mücadele ettiklerini iddia ederek, “2007’de Türkiye’nin en büyük partisine 363 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçtirmediler” dedi.

AK Parti Edirne 7’nci Olağan İl Kongresi, Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede konuşan eski Başbakan ve AKP Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye’nin AKP iktidarıyla 18 yılı geride bıraktığını belirterek, şunları söyledi:

Ama nelerle karşılaştık, ne zorluklarla mücadele ettik. Şöyle bir geriye doğru dönüp baktığımız zaman, en önce daha iktidarımızın ilk yıllarında darbe ve vesayet heveslileri meydanlardaydı. Hatırlayın, Balyozlar, Ergenekonlar… Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı. Daha sonra 2007’de Türkiye’nin en büyük partisine 363 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçtirmediler. Eski vesayet alışkanlıkları, maalesef bizim iktidarımızda da tekrar hortladı. 367 diye bir icat çıkardılar ve ondan sonra ne dedik, ‘madem bize cumhurbaşkanını seçtirmiyorsunuz, o halde bizde millete gideriz’ dedik.

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Başbakanlığı döneminde, MHP ile birlikte yasalaştırdıklarına işaret ederek, “16 Nisan 2017 referandumuyla artık Türkiye’de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık. Şimdi artık milletin vekilleriyle milletin lideri cumhurun başkanı aynı günde her 5 senede seçilecek. Böylece artık Ankara’da gizli ortaklar yok” dedi.

Parlamenter sistemin baba ile oğlu birbirine düşürdüğünü iddia eden Yıldırım, “Sistem eğer böyle olmasaydı. Bu pandemi döneminde bu kadar hızlı kararlar alınabilir miydi? Memleketin sorunlarına bu kadar hızlı çözümler üretilebilir miydi? Ben parlamenter sistemin son başbakanıyım, sistemin değişikliğini de en fazla isteyenlerden biriyim. O zaman da ifade ettim bu sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür diye.” diye konuştu.