İzmir Buca Belediyesi, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden duayen gazeteci Bekir Coşkun’un heykelini dikmeyi kararlaştırdı. Belediye meclisinde oy birliğiyle alınan karar AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın hedefi oldu.

Bekir Coşkun heykelin yapılmasına tepki gösteren AKP'li Özalan, CHP’lilere “Adınızı Cumhuriyet Heykel Partisi yapın da rahatlayın” ifadelerini kullandı.

Belediye meclisinde tüm siyasi parti üyelerinin oybirliğiyle alınan karar takdir ve sevgiyle karşılanırken, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın bu ifadeleri şaşkınlık yarattı.

Sanatçıların atölyede Bekir Coşkun heykeli çalışmasının fotoğrafını paylaşan eski milli futbolcu olan Özalan, Twitter sayfasında şu ifadeleri kullandı:

En son ayı heykeli ve maskeli heykel ile gündeme gelen CHP'li Buca Belediyesi 2 metre yüksekliğinde Bekir Coşkun heykeli yaptırıyor. Adınızı ‘Cumhuriyet Heykel Partisi yapın da rahatlayın, halk ile alakanız yok ne de olsa.

AKP'li Özalan'ın 18 Ekim'de hayatını kaybeden gazeteci Bekir Coşkun'un heykelini yapılmasına yönelik kullandığı ifadelere ilk tepki HP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan geldi.

CHP'li Arslan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Alpay Özalan, inşallah sana da sağlığında İzmir'de Metin Oktay gibi heykelinin dikilmesi nasip olur. Parti ismi önerisine gelince, sadece ‘Kalkınma Partisi' size yeter. Zaten ‘Adalet' ile işiniz yok.” ifadelerini kullandı.