AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında; “Bizden önce doğalgaz kaç vilayetteydi? İktidarımızdan önce birçok kurumda kalorifer yoktu” dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

ANKA’daki habere göre AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, görüşmeler sırasında şunları söyledi:

O kadar detaylı anlatım oldu ki, şu kitapçığı hakkıyla okuyan ya da takip eden muhalefetin suallerinin tamamına cevap verildiğini görür. Hep yokluk üzerine kurgulanmış bir muhalefet anlayışı… Sadece hayır kavramı üzerine inşa edilmiş bir muhalefet anlayışı var. Teşekkür etmek lazım, demek lazım ki geldiğimiz nokta hakikaten bir mesafedir… Bir arkadaşımız şunu söylüyor, ‘Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken yüzde 48 zam açıklanıyor.’ Bu bizim mertliğimize, netliğimize çok net bir biçimde örnektir. Bizim popülist olmadığımızı gösterir. Bütçe görüşmeleri yapılırken bunu yapıyoruz. Biz samimiyiz. Bizden önce doğalgaz hangi ildeydi. Kaç vilayetteydi. Biz şimdi bütün ilçelere aktarıyoruz… Bizim iktidarımızdan önce birçok kurumda kalorifer yoktu.

‘YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI DA BİZİMLE HAYAT BULDU'
Aydemir, sözlerine şöyle devam etti:

Niye itiraz ediyorsunuz? 1942 yılında ekmek karneye bağlıydı. O yıllarda kaos vardı. Pandemi şartlarından bahsetmiyorsun, bütün suçu AK Parti’ye yüklemeye çalışıyorsun. Bunu yapmayacaksın. Herkese hizmeti, vatana hizmet olarak gören bir anlayış var. Bugün Rusya vanayı kesse Avrupa kettle ısıtamaz. Örnek alın bakın, dünya örnek alıyor. Daha önce bu ülkede gaz yağı kuyrukları vardı. Gaz ocakları vardı. O ocaklara gaz yağı bulunamazdı. Siyasetimizin özünde insan var. Yenilebilir enerji kavramı da bizimle hayat buldu.

Muhalefet milletvekillerinin tepkileri üzerine Aydemir, “Bizden önce ne vardı arkadaşlar. Her halimiz vatandaşın içinde geçiyor” diye yanıt verdi.