Davos'un ilk gününde iklim değişikliğinin gündeme geleceğini dile getiren AKP İstanbul milletvekili Rümeysa Kadak, paylaştığı videoya şu notu düştü:

#DAVOS2022'nin ilk gününde iklim değişikliği gündemi konuşulacak. Özel jetleriyle şehre geldiler, 4 çekerli özel araçlarıyla zirveye geçiyorlar. Karbon salınımını eleştirecekler. İroni de şu: Bu gelişmiş  ülkeler dünyayı en fazla kirleten ülkeler.

İşte o paylaşım:

Rümeysa Kadak'ın bu paylaşımının ardından sosyal medyadan bazı tepkiler geldi. Nasuh Bektaş da sosyal medyadan paylaştığı videoya "İyi eğlenceler. Türkiye'den çok selamlar Rumeysa hanım, bu  görüntüler Türkiye'den" notunu düştü. Paylaşılan videoda makam araçları ve özel araçlar görülüyor.

ELEKTRONİK CİHAZLARA ZAM
Öte yandan AKP İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak'ın Şubat ayında bilgisayar, telefon gibi elektronik aletlerin ihtiyaç olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu taleplerle ilgili bir çalışması olduğunu dile getirdiği paylaşımı TRT zammı sonrası yeniden gündem oldu.  

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın Kadak'ın paylaşımını hatırlatarak "3 ay gibi kısa bir sürede üstün bir gayretle bu çalışmayı tamamladığınız için hem sana hem de sayın Cumhurbaşkanına gençler adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım: