Katıldığı bir televizyon programında partisinin ittifak arayışlarına ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “CHP-HDP’yi ayrı bir yerde, İYİ Parti-Saadet Partisi’ni ayrı bir yerde tutuyorum. Türkiye’nin yanında duran kim varsa onunla konuşuruz. Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 52’nin altına, AK Parti’nin oyu yüzde 40’ın altına düşmedi” ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef aldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vali, savcı ve bürokratlara yönelik söylemleri hakında da açıklamalarda bulunan Ünal “Demokrasi dediğimiz şey milletin temsilcileri aracılığı ile yönetmesidir. Milletin seçtiği yönetmeyecek kim yönetecek. Sen nasıl olur da seçilmiş meşru hükümeti sorgularsın. Tabi ki cumhurbaşkanından talimat alacaklar. Valiler, cumhurbaşkanlığının temsilcisidir. Sözde ifadesini cumhurbaşkanı için kullandılar." dedi.

"Şimdi valilere de militan dediler" diyen AKP'li Ünal açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Bunun adı iç cepheyi yıkma çalışmasıdır. Bunların yaptığına anti siyaset ve yıkım faaliyeti diyoruz. İşin kısaca özeti bu. Bu gündem Türkiye’yi bir karanlığa çekmektir. Güçlendirilmiş parlamenter sistemden kasıtları ne? Millet 2007’de cumhurbaşkanını ben seçeceğim dedi. Cumhurbaşkanını milletin seçmesiyle parlamenter sistem ortadan kalktı. Seçimle gelen her cumhurbaşkanı siyasi olarak tarafsız olamaz, hukuki olarak tarafsız olur. Halkın seçtiği cumhurbaşkanından rahatsız oldukları için parlamenter sistem diyorlar.