Toplumsal Haber Merkezi

Tarihçi olduğunu ileri süren AKP'li sunucu Ahmet Anapalı, Ayasofya için cami halısı siparişinin çok önceden verildiğini, halının parasının ise AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ödendiğini söyledi.

AKP'li sunucu daha karar çıkmadan Ayasofya için cami halısı siparişi verildiğini açıklamıştı. Karar çıktıktan sonra ise Anapalı, "halı parasını ümmetin halife dediği birinin ödedi" şeklinde bir mesaj daha paylaştı. Erdoğan'ı 'halife' olarak sunan AKP'li sunucu, paranın devlet kasasından değil de Erdoğan'ın cebinden çıktığını ileri sürdü.

İLGİLİ - Çarpıcı yazı: Erdoğan’ın Ayasofya hamlesinin asıl amacı ne?

Bugün açıklanan Danıştay kararı ile Atatürk'ün 1934 yılında verdiği müze statüsü elinden alınan Ayasofya, camiye dönüştürüldü. Erdoğan, Ayasofya'da 24 Temmuz günü 'açılış' yapacağını duyurdu.

'PARAYI ÜMMETİN HALİFE DEDİĞİ BİRİ VERDİ'
Öte yandan Ayasofya'nın statüsü konusundaki karar henüz açıklanmamışken Ahmet Anapalı Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Ayasofya'ya halı sipariş edildiği iddiasını ortaya atmıştı. Bugün açıklanan Danıştay kararından sonra Anapalı, yeni bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında, "Bir kesin bilgi daha vereyim mi; Ayasofya Camii için hazırlanan 14 bin metrekarelik halının parasını devlet vermedi. Tüm dünyanın tanıdığı, Avrupalılar tarafından son yüzyılın Selahaddin-i Eyyubi'si olarak bilinen, ümmetin Halife dediği biri verdi" ifadelerini kullanan Anapalı, halının parasını Erdoğan'ın ödediği imasında bulundu.