Memur ve memur emeklileri için 2022 ve 2023 yılı maaş zammının belli olmasının ardından, AKP yandaşı Eğitim Bir-Sen adlı “sendika”nın 2 numaralı Malatya şubesi, sosyal medya hesabından üyelerini teselli etti: “Önemli olan sadece maddi kazanım değildir. Maneviyatını maddiyatla değişen her insan doyumsuzluğun zirvesine koşar. Ancak maddiyatın bir zirvesi yoktur.”

A3 Haber Merkezi | 2022 ve 2023 yılları için memurlar ve memur emeklilerine verilecek maaş zam oranları önceki gün açıklandı. Görüşmeleri gerçekleştiren yetkili konfederasyon Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir Sen adlı yandaş “sendika”nın, sosyal medya hesabından üyelerini teselli etmeye çalışması dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen’in iki numaralı Malatya şubesi, sosyal medya hesabından şu cümleleri paylaştı: 

Önemli olan sadece maddi kazanım değildir. Maneviyatını maddiyatla değişen her insan doyumsuzluğun zirvesine koşar. Ancak maddiyatın bir zirvesi yoktur. Bırakın maddi kazanımları ne çabuk unuttuk söz sahibi bile olmadığımız o günleri. O yüzden çok kazançlıyız hem de çok.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından alay konusu oldu

Sosyal medya kullanıcıları, sendikanın bu teselli çabasıyla alay ettiler. Bazı tepkiler şöyle:

Ahahaha süper sendika lan. Ben yöneten olsam, ben de böyle sendika isterim. Sen sendikasın kardeş. Maneviyat işini, başkalarına mı bıraksan acaba? Memurun maddi haklarının peşinde mi koşsan? Sendikası böyle olan ülkenin, hırsızı da sarayda yaşar işte.

memurlara %4-5 almaya razı ettiren bu adamların maaşı 15-20 bin TL. bi de nutuk atıyor herşey maddiyat değil diye. aferin, haram yemeye devam.

hahaha, sendika sendika değil iç huzuru sağlama ve yaşatma derneği mübarek. bir de eğitimci sendikası bu. buna üye olandan topluma akıllı bireyler yetişmesini bekliyoruz. ülkeyi kapatıp gidelim.

Hahahaha ulan yemin ediyorum dünyada örneği yoktur şu açıklamanın. Ekran görüntüsü alıp ders kitaplarında göstermek lazım.

Hahahaha sendikaya bak. Şube başkanlarının, sendika başkanının maddiyatlarından bahsedelim isterseniz.