AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti toplantılarında yöneticilere ve milletvekillerine "İcraatları anlatın, muhalefetin iddialarına yanıt verin" uyarılarının ardından birçok milletvekili basın toplantısı yapmaya başladı.

Meclis Genel Kurulu’nda da AKP'lilerin daha fazla söz alması ile tartışmalar, polemikler arttı. Ancak son dönem yapılan her konuşma, verilen her demeç bir dizi tartışmayı da beraberinde getirmeye başladı.

Özellikle AKP Grup Başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cahit Özkan ve Bülent Turan’ın Meclis’te, seçim bölgelerinde ya da TV programlarındaki açıklamaları günlerce konuşuldu.

Özkan'ın "Belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, o zaman teslim oldu" şeklindeki ifadesi, görevden alınmasına yol açtı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre   AKP'li yöneticiler ve milletvekilleri şimdi ne yapacaklarını düşünüyorlar. Bir taraftan “konuşun” talimatı, diğer taraftan her konuşmanın getireceği birçok risk var.

Haberin sonunda "Bakalım Ak Partili yönetici ve milletvekilleri önümüzdeki günlerde nasıl bir tutum alacak" ifadesi yer aldı.