İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ndeki açıklamalarıyla bilinen AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi, ilçede ayni ve nakdi yardımı yaptığı yurttaş sayısını düşürme kararı aldı. Buna karşın Esenler Belediyesi, ihalesini yıllardır eski AKP Esenler İlçe Başkan Vekili Hüseyin Aydın’a verdiği çorba çeşmesinden çorba içen yurttaşların sayısını da artırmayı hedefliyor.

AKP’li Belediye Başkanı Tevfik Göksu başkanlığında toplanan Esenler Belediye Meclisi’nde 2022 Yılı Mali Performans Programı ve 2022 yılı bütçe taslağı görüşüldü. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre tartışmalara sahne olan belediye meclisinde, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen 2022 Yılı Mali Performans Programı’yla 2022 yılında ayni ve nakdi yardım yapılacak yurttaşların sayısı azaltıldı. 2021 yılında 60 bin kişiye ayni ve nakdi yardım yapmayı hedefleyen AKP’li belediye, bu rakamı büyük oranda azaltarak 2022 yılında sadece 25 bin kişiye ayni ve nakdi yardım yapılacağını belirtti.

ESENLER’DEN KALABALIK
Esenler Belediyesi’nin ayni ve nakdi yardım yapacağı yurttaşların sayısını büyük oranda azaltırken çorba dağıtılacak yurttaşların sayısını artırması da dikkat çekti. Yine 2022 Yılı Mali Performans Programı’nda yer alan bilgilere göre, bu yıl çorba çeşmesi projesiyle 200 bin kişiye çorba dağıtılması hedeflendi. Önümüzdeki yılsa nüfusu 450 bin olan Esenler’de 475 bin kişiye çorba dağıtılacağı belirtildi.

YOKSUL MU YOK?
CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin, Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada 2022 bütçesinin Esenler halkının ihtiyaçlarına cevap vermediği ve özensiz hazırlandığını vurgulayarak şunları söyledi:

Özellikle ihtiyaç sahiplerinin sağlık, sosyal ve ekonomik yönden yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediğini belirtmenize rağmen ayni ve nakdi yardım talebinden yararlanan kişi sayısının pandemi koşullarının hafifleyeceği ve istihdam olanaklarının artacağını öngörerek 60 bin kişiden 2022 yılında 25 bin kişiye düşürüyorsunuz. Buradan şu anlaşılmaktadır, ya Esenler’deki vatandaşların sosyo-ekonomik durumunu bilmiyorsunuz, ya da gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişileri bulamıyorsunuz veya bulmak için uğraşmıyorsunuz.

2022 ÇORBA YILI OLACAK
AKP’li Esenler Belediyesi’nin 2022 yılını ‘çorba yılı’ ilan ettiğini belirten CHP’li Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

2020 yılında, pandemiye, her taraf kapalı olmasına ve kısıtlamalara rağmen 111 bin kişiye çorba dağıttığınızı belirtiyorsunuz. 2021 yılında pandemi ve kısıtlamaların yoğun olarak devam etmesine rağmen 200 bin kişiye çorba dağıtmayı hedefliyorsunuz. 2022 yılı için öngörünüz ise 475 bin kişiye çorba dağıtmak. Esenler nüfusunun yaklaşık 450 bin kişi olduğunu göz önünde bulundurursak tüm Esenler halkı birer kez çorba içecek, ilave olarak da 25 bin kişi ise iki kez içmiş olacak. Ne mutlu Esenler halkına 2022 yılını böylece ‘çorba yılı’ ilan etmiş bulunuyorsunuz. Burada benim sizlere bir önerim olacak gelin 2023 yılını da HELVA YILI ilan edelim. Helvanızı yemeyen kalmasın.