Sapanca'da AKP İstanbul İl Başkanlığı 15. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda telefonla katılımcılara hitap eden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan"İstanbul adeta bu işte bir lokomotiftir. İstanbul'un 2023,2024 olmak üzere yeniden sahibinin olması lazım. Bu da AKP'dir" dedi.

Sapanca'da gerçekleştirilen AKP İstanbul İl Başkanlığı 15. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla bağlandı. Erdoğan'ın mesajı, AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tarafından kürsüdeki mikrofondan dinletildi.  

Katılımcılara hitap eden Erdoğan, konuşmasında önümüzdeki seçimlerde İstanbul'un önemine dikkat çekti. 

Erdoğan, seçimlerde İstanbul'un geri kazanılmasının önemini şu sözlerle açıkladı:

İstanbul bu işin adeta lokomotifi durumunda olmalıdır. Çünkü lokomotif nereye gidiyorsa bilelim ki vagonlar da oraya gider. İstanbul adeta bu işte bir lokomotiftir. Türkiye'nin 15 milyon nüfusuyla İstanbul'un 2023, ardından 2024 olmak üzere yeniden sahibinin olması lazım. Bu da AKP'dir" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı videoda da  "Türkiye, istiklal harbimizde destan yazan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Kadınlarımızın bu imkana Avrupa'daki hemcinslerin çok daha evvel kavuşması milletimizin kadınlara bakışını yansıtan önemli bir göstergedir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu bu vizyonun maalesef ondan sonra gelen vesayetçi zihniyet tarafından devam ettirilmediğini görüyoruz. Her ne kadar kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmişlerse de haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır. Ekonomiden eğitime kadar her alanda Gazi'nin emanetine ihanet edenler kadınlarla ilgili atılan adımları da sabote ettiler. Kılık kıyafetine göre kadınlarımızı ayıranlar, seçilme hakkı başta olmak üzere kadınlarımızın anayasal haklarını kullanmalarını engellediler.