Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin İzmir İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu'na yönelik '' CHP'nin başındakini adam zannettim'' ifadelerine yer verdi.

Kongrede CHP'nin başlatmış olduğu kampanyadan rahatsız olduğunu dile getiren Erdoğan, ''CHP yöneticilerinin hezeyanlarıyla uğraşmayı zül azlettiğimiz için önce bu kampanyayı görmezden geldik. Ancak bu iş artık siyaset boyutunu aşıp bir insan olarak sahip olduğumuz temel haklara ve özgürlüklere de özellikle de ailemize saldırı boyutuna varınca ağızlarının payını vermek de üzerimize vacip oldu'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

CHP yöneticilerinin hezeyanlarıyla uğraşmayı zül azlettiğimiz için önce bu kampanyayı görmezden geldik. Ancak bu iş artık siyaset boyutunu aşıp bir insan olarak sahip olduğumuz temel haklara ve özgürlüklere de özellikle de ailemize saldırı boyutuna varınca ağızlarının payını vermek de üzerimize vacıp oldu.evabı buradan vermeyi önemsedim. Böylece İzmirli kardeşlerimiz bu zatın gerçek yüzünü doğrudan görme imkanına kavuşacaklardır. Gerçi bu zat bugüne kadar belgeleriyle şahitleriyle yüzüne vurduğumuz onca yalanına rağmen sürekli aynı şeyleri söylemeyi sürdürerek asıl niyetini ortaya koymuştur. Önüne hangi hakikatler konursa konsun kendisine önceden ezberletilen, tabii bilmiyoruz ama belki de dayatılan çerçeveye sadık kalarak aynı şeyleri sürekli tekrarlayıp duruyor. Geçen hafta iki bakanımız grup toplantısının hemen öncesinde kendisine gittiler. Gitsinler bu katliamla ilgili kendilerini bilgilendirsinler istedik. Gençler, tabii bakanlarım bana bunu söyleyince ben de bu CHP'nin başındakini adam zannettim. Haberimiz yok diyor ya asıl kaynağından bizzat gitsin anlatsınlar istedim. Gittiler belgeleriyle hangi soruyu sorarlarsa sorsunlar cevaplayın dedim. İkili görüşmelerden sonra bu yapıldığı halde daha sonra Meclis'te maalesef tamamıyla sınır aşan bir yapıyla bu iki arkadaşıma edep dışı her şeyi yaptılar.

ALBAYRAK ÖVGÜSÜ 

Berat Beyin önce enerjide ardından ekonomide ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği damat sıfatının bu alanlardaki birikimi, gayreti ve başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır. Eğer herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapmış olsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif yapılabilirdi diye düşünüyorum. Türkiye'nin son dönemde enerji alanında yaptığı atılımların temelinde Berat Beyin bakanlığı döneminde geliştirdiği strateji, ve yaptığı hazırlıklar bulunuyor.

Bunun adı finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar. bunu başardığı için çıldırıyorlar. Türkiye ekonomisini bundan önce bu gemileri kiralamayla almaya kalkasın veya daha önce biz araştırma görevi verdik. gelecekler bulurlarsa bulduklarının da yarısını bize vereceklerdi. Ama imdi baktık ki çok çok ucuza bu gemileri alabiliyoruz bu gemileri aldık. Beş gemimiz var altıncı da geliyor.