AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Artvin, Bilecik, Çankırı, Antep ve Iğdır 7. Olağan İl Kongrelerine partisinin genel merkezinden canlı bağlantıyla katılıyor.

Burada yaptığı konuşmada kendi atadığı AKP'li Melih Bulu'yu rektör olarak kabul etmeyen ve 1 aydır protesto ettikleri için saldırıya uğrayan, gözaltına alınan ve aralarında tutuklanan LGBTİ öğrencilerinin de olduğu Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef alan Erdoğan, “Siz öğrenci misiniz, talebe misiniz; siz rektörün odasını basmaya çalışan, orayı işgale kalkışan teröristler misiniz?" ifadeleriyle hedef aldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Ülkemizde siyasi hırsları kendi vatanlarına olan sorumluluklarının önüne geçmiş bir kesim vardır. Bunların öncüsü ve sözcüsü CHP'dir. CHP 7/24 açık bir yalan partisine başındaki zat da yalan söyleyen bir adamcağıza dönüşmüştür. Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili yaptıkları açıklamalarına bakınca terör örgütlerinin üyesi olan gençleri ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Siz talebe misiniz, yoksa siz rektörün odasını işgale kalkışan terörist misiniz? Buna fırsat vermeyeceğiz, gereği neyse yapmaya devam edeceğiz.

GEZİ VE LGBT ÇIKIŞI

Artık bu ülke Taksim'deki bir Gezi olayını yaşamayacak, yaşatmayacaktır. Bay Kemal sen terörist arkadaşlarınla devam edeceksen buyur o yola devam et. LGBT yok böyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir.