Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki kadar kritik bir dönemeçten geçiyoruz. Bir asır önceki gibi bizi yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından bölgemiz ve dünyaya barış ve huzur getirecek mücadelenin içindeyiz.

‘DAVAMIZA BAĞLILIĞINI KORUYAN HERKESİ KUCAKLAYARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’

Hedefimiz 2023'e kadar her yıl 1 milyon yeni üyemizle kervanı menziline ulaştırmaktır. Kurulduğumuz günden beri kaderimizi Türkiye'nin kaderiyle bir görüyoruz. Değişim gerçeğinden kopmadan, davamıza bağlılığını koruyan herkesi kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. Kuruyan dallar budandıkça çok gür bir şekilde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz. Her kim milletle bağını keserse partisiyle de irtibatını kopartıyor demektir.

‘VESAYETİN HER TÜRLÜ ARACI KULLANILARAK ÖNÜMÜZE KURULAN TUZAKLARI HATIRLAYIN’

Güzergahında 11 adet tünel, 2 adet viyadük bulunan yolun açılışını yapıyoruz. Bölgeleri birbirine bağlayan yolun güzergahı ekonomimiz için büyük öneme sahip. Kahramanmaraş'a son 18 yılda 3 organize sanayi bölgesi, 1 tasarım merkezi kurduk. Kahramanmaraş'ın içme suyu sorununu çözdük, önümüzdeki dönem çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. 

Türkiye büyüdükçe, geliştikçe karşılaştığı saldırılar da artıyor. Vesayetin her türlü aracı kullanılarak önümüze kurulan tuzakları hatırlayın, Taksim-Gezi hareketlerini, çukurcuları hatırlayın.