AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Rize 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Gara’daki operasyona ilişkin ilk kez konuşan Erdoğan, “Terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecraları, hepiniz 13 silahsız masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz” dedi. Erdoğan konuşmasında ABD’ye de tepki göstererek, “İşte ABD’nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz PKK’nın, YPG’nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız” dedi.

Erdoğan’ın koronavirüs salgını sürerken gerçekleştirdiği Rize, Aksaray, Eskişehir ve Konya 7. İl kongreleri toplantısına katılan kalabalık için, “Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebaleb dolu” demesi dikkati çekti. Erdoğan, ardından Rize’de yapımı süren havalimanı inşaatını anlattı. Erdoğan’ın burada Karadeniz şivesiyle konuşması salondakileri güldürdü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ¨buradan bir müjde verelim¨ diyerek Artvin'de yapılacak gözetleme kulesinin çay bardağı şekilinde olacağını söyledi:

Geçtiğimiz 18 yılda yaptığımız yatırımlar sayesinde en batıda hangi imkanlar varsa en doğuda da o imkanlar vardır. İstanbul’da ne varsa Van’da da onu görürsünüz. Vatan topraklarında ayrım yok. 18 yıl önce nasıl bir Rize vardı, bugün nasıl bir Rize var soruyorum size. 2023’te inşallah Rize’nin yerel mimarisiyle şöyle tüm konutlarımızı yenilesek ne güzel olur dimi? Buradan bir müjde daha verelim. Rize – Artvin Havalimanı Aralık 2021’de Ulaştırma Bakanım diyor ki bitiriyoruz. Havalimanı bitince buradan havalimanı 15-20 dakika… Artvin’de gözetleme kulesi çay bardağı şeklinde olacak. Terminal binası da gerçekten muhteşem.