AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Daha önce "tıklım tıklım dolu salonda kongre yapıyoruz" diyen Erdoğan, bugünkü konuşmasında "İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirlere uyarak kongrelerimizi şölene çeviriyoruz" demesi dikkat çekti. AKP kongrelerine çamur atıldığını savunarak, 'FETÖ taktiği' ifadeleriyle tepki gösterdi. 

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gare harekatında ölen asker, polis ve MİT personelinin ölümünden kendisini sorumlu tutmasına yanıt vererek "Ya sen ne yüzsüzsün. Terbiyesiz herif. Sana Savuma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Sen bunlara layık değilsin" şeklinde hakaret dolu ifadeler kullandı.

"Manşetlerle çarpıştık, devletin içine çöreklenmiş çetelerle çarpıştık" iddiasında bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gezi olaylarından, 15 Temmuz'a silahlara meydan okuduk. İnşallah bu şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Gençler buna hazır mıyız? Ankara'da tüm Türkiye'ye bir seslenelim: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet...Türkiye'deki muhalefetin yüzsüzlüğü, çapsızlığı şehir hastanelerinin bu süreçteki yaptıklarıyla bir kez daha kanıtlandı. İsraf dedikleri bu hastaneler hamdolsun 10 binlerce vatandaşımızın hayatının kurtarılmasına vesile oldu" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan "Sokakta yaşı 40'ın üzerinde bir vatandaşı çevirsen, CHP'nin bu ülkeye hangi bedelleri ödettiğini söyleyecektir. Gezi olayları sırasında vandallar birlikte Ankara ve İstanbul'u ateşe verenler, belediye otobüsünü yakanlar siz değil miydiniz? Bay Kemal kimi savunuyor? Almanya'ya kaçmış olan Dündar'ı savunuyor, Selo'yu savunuyor. Bütün dava arkadaşlarımdan ilk günkü aşkla ve heyecanla davalarına sarılmalarını bekliyorum" dedi.