AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'ne bağlandı. Açılışta konuşma gerçekleştiren Erdoğan, ABD’nin yaptırım kararlarını eleştirdi.

"ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017'den bu yana CAATSA konusunda Türkiye'den başka hiçbir ülkeye uygulanmadı” diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 İlk defa NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmıştır. Bu nasıl müttefikliktir? Bu karar ülkemizin egemenlik haklarına saldırıdır. Asıl amaç ülkemizin savunma sanayiindeki önünü kesmektir.

'İLK KEZ KARŞILAŞMIYORUZ'
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha öncede "S-400 konusunda endişeniz varsa diplomasi yoluyla çözelim" önerisinde bulunduklarını belirterek "Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. S-400 olmasaydı başka gerekçelerle benzer duruma başvurulacağı anlaşılıyor” açıklamasında bulundu.

Savunma sanayisinin bağımsızlığı için daha çok çaba sarf edeceklerini dile getiren Erdoğan “Böyle bir durumla ilk kez karşılaşmıyoruz. 1974'te de benzer yaptırımlara tabi tutulmuştuk. Ondan sonra savunma sanayiinin temellerini attık. Türkiye artık bu tür yaptırımlarla kilitlenme noktasını çoktan geride bıraktı. Her sıkıntı bize çözüm için bir kapı aralayacaktır. Bir kez daha bu şarkı burada bitmez diyoruz” dedi.