AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sığınmacı tartışması hakkında konuşan Çelik şunları söyledi:

Sınırımızdan 30 km derinlik içerisinde bir güvenli bölge oluşturulsaydı orada kalacaklardı. Ne Türkiyeye gelecek ne Akdenizde boğulacaklardı. Obama yönetimi buna yanaşmadı. Bugün Türkiyenin bir politikası vardır.

İstediğimiz gibi göndeririz diyenlerin geçmişte yaşanan olayları hatırlaması lazım. 1940lı yıllarda Türkiyeye sığınan Azeri aydınlar, Rusyaya gönderildi. Sorun şu; bu muhalefet partilerinin bu insanları katillere teslim etmemek için plan-programları var mı? Karşıda bir katliam makinesi var.

Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasında çok üzücü şeyler söyledi. Siyasi partiler arasındaki mücadele siyasi rekabettir. Kılıçdaroğlunun bir rekabet siyaseti değil, husumet siyaseti içinde hareket ettiğini görüyoruz. Emperyalistlerin maşası diyor, aynen iade ediyor, şiddetle kınıyoruz. Birisi değer bir maşa arıyorsa Türkiye Cumhurbaşkanı ile empati kurmak yerine Esad rejimiyle kim empati kuruyorsa maşa odur.

Yine Cumhurbaşkanımızın, yönetimimizin arkasında durduğu konu Mavi Vatanımız. Türkiye Mavi Vatandaki hak ve menfaatlerini korumak için mücadele verirken, CHPde bir kişi Bu bizi zora düşürür dedi. Yunan Dışişleri Bakanının sözlerinin bu arkadaşlarla paralel olması manidardır. Maşa aranıyorsa buraya bakılmalıdır.