AKP Sözcüsü Ömer Çelik canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında, Türkiye ve Pakistan'da iltica merkezleri kurulacağına dair iddialar hakkında "bu konu konuşulmadı, öyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

Çelik’in muhalefetin savunduğu mülteci görüşüne yakın açıklamalar yapması ise dikkat çekti. AKP Sözcüsü açıklamalarında, “Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak, bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur” ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE YOLGEÇEN HANI DEĞİLDİR'
Mültecilerle ilgili de açıklama yapan Çelik, "Ölümden kaçıp ülkemize sığınmış insanlara karşı ırkçı bir yaklaşımın ortaya konulmaması gerekir. Bazılarının küçük oy hesaplarıyla bunu yapmaya çalıştığını görüyoruz. Avrupa'daki ırkçıların, sağcıların, faşistlerin, Müslüman ve Türklere karşı kullandığı dili görüyoruz. Türkiye'nin bir tane daha fazla mülteci alacak bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur. Türkiye toplama kampı değildir, burası yolgeçen hanı da değildir. Türkiye'ye sormadan yapılan açıklamaların hepsi yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

'ADIMIMIZI ONA GÖRE ATIYORUZ'
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'da daha önce konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

"Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz, adımımızı da ona göre atıyoruz" diyen Erdoğan, sosyal medyaya yansıdığı gibi düzensiz göç akınının söz konusu olmadığını söylemişti.