Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı Strateji Geliştirme Müdürlüğü, 12 Temmuz tarihinde “2021 Yılı Kamuoyu Araştırmaları Hizmet Alım İşi” adı altın bir ihale düzenledi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, pazarlık usulüyle düzenlenen ihalenin 324 bin TL’ye Argetus Araştırma Eğitim Danışmanlık Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildiği açıklandı.

Binlerce liralık ihalenin verildiği şirketin ortağı ise eski AKP Çekmeköy İlçe Yöneticisi Vahdet Erdoğan.

11 İHALEDEN 10'U AYNI ŞİRKETE GİTTİ
Aynı zamanda Çekmeköy Belediyesi’nden çok sayıda ihale alan Greenart Reklam Şirketi’nin de büyük ortağı Vahdet Erdoğan, AKP Çekmeköy Belde Başkanlığı’nda Gençlik Kolları Kuruculuğu ve Tanıtım Medya Birim Başkanlığı gibi görevler yürüttü.

2002-2009 yılları arasında AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Erdoğan, AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı, Sosyal İşler Birim Başkanlığı, Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı ile Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı gibi birçok görev üstlendi. Geçtiğimiz günlerde de Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 ile 2020 yılları arasında tam 11 organizasyon ihalesinin AKP’li Vahdet Erdoğan’ın ortağı olduğu bir başka şirket olan Greenart Reklam Şirketi’ne gittiği açığa çıkmıştı. Düzenlenen 11 ihalenin 10’unda “tek geçerli teklifi veren” Greenart Reklam Şirketi’ne belediye kasasından ödenen para ise 60 milyon 500 bin TL’yi buluyor.