Geçtiğimiz günlerde eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, bir televizyon programına katılmış ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını söylemiş, tutukluluklarının haksız olduğunu vurgulamıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da kendisi gibi düşündüğünü öne süren Arınç, yol arkadaşı Erdoğan'ın kendisini yalanlaması üzerine bugün, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etti.

TAY-DER Başkanı Muhammed Gömük tarafından avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Bülent Arınç hakkında ‘FETÖ ve PKK terör örgütlerine bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlamasında bulundu.

'KHK FACİADIR' SÖYLEMİ, SUÇ DUYURUSUNDA

AKP'li Bülent Arınç'ın daha önce bir televizyon porgramında dile getirdiği ‘KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK'ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim’' sözleri de suç duyurusunda yer aldı.

Arınç'ın FETÖ'yü övdüğü öne sürülen suç duyurusunda ''devletimizin FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yaptığı ihraç listesine de ‘KHK faciası’ demiştir. Daha önce FETÖ/ PDY unsurlarını savunabileceğini buna ilişkin de ‘Üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum’ demiştir” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca AKP'li Bülent Arınç'ın PKK propagandası yaptığı da iddia edilen suç duyurusunda dört yıldır cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki söylemleri öne sürüldü.

Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davaları ve hakkındaki suçlamaları, Arınç'ın Demirtaş söylemleri ile bağdaştıran dernek ''PKK propagandası'' yapıldığını da iddia etti.