Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın oğlu Afşin Burak Bostancı atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda açık bulunan Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü görevine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri uyarınca Afşin Burak Bostancı atandı. Afşin Burak Bostancı, 12 Şubat 2019 tarihinden bu yana, Nükleer Düzenleme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktaydı.

AFŞİN BURAK BOSTANCI KİMDİR?
Afşın Burak Bostancı, 1987 yılında Ankara’da doğdu. Ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde tamamlayan Bostancı, 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

2010 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda Enerji Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Bostancı, 2013 yılında Enerji Uzmanı oldu.  

5 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Nükleer Düzenleme Kurumu Kurul üyesi olarak atanan Bostancı, 13 Şubat 2019 tarihinde göreve başlamıştı.