Toplumsal Emek

Zorla işten çıkarılan ve tazminat hakları gasp edilen metal emekçileri Ankara'ya yürümek isterken polis saldırısına uğradılar. Birleşik Metal-İş Sendikası genel başkanı da dahil olmak üzere 99 kişi gözaltına alındı. Saldırı ve gözaltı işleminde AKP'li Gebze Belediyesi'nin payı da büyük.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Özer Elektrik, HSK Systemair ve Baldur işçileri, geçtiğimiz hafta sonu Gebze'den Ankara'daki Çalışma Bakanlığı'na yürüyüş başlatacaklarını açıklamışlardı. Kocaeli Valisini pazar keyfinden eden işçilerin korkusu, mesai dışı gün olan pazar gününde valiliğe "kentte toplantı, gösteri ve yürüyüş yasağı" ilan ettirmişti. Buna karşılık Birleşik Metal-İş Sendikası, ne olursa olsun Ankara'ya yürüyeceklerini duyururak işçi düşmanı yasakları da tanımadıklarını ilan etmişti.

Bugün metal işçileri hafta sonu ilan ettikleri tarih ve saatte bir araya geldi. Birleşik Metal-İş yöneticilerinin ve diğer sendika temsilcilerinin de bulunduğu yerde polis toplanmaya izin vermeyerek saldırıya geçti. Polis saldırısında işçiler, sendika başkan ve yöneticileri dahil olmak üzere 99 kişi gözaltına alındı.

MÜTEAHHİT ZİNNUR FIRSATI KAÇIRMADI
Polisin hazırlıklı geldiği gözaltı işlemi sırasında belli oldu. Alana çok sayıda çevik kuvvet polisi getiren Emniyet, elindeki otobüsler yetmeyince AKP'li Gebze Belediyesi'ni yardıma çağırdı. Refah Partisi kökenli bir müteahhit olan Zinnur Büyükgöz'ün yönetimindeki belediye de fırsatı kaçırmayıp polise yaklaşık 100 kişinin bindirilebileceği iki büyük otobüs tahsis etti.

Gözaltı otobüslerinin üstünde bulunan Gebze Belediyesi logosu şöyle:

Polis gözaltı otobüslerinin üstünde bulunan Gebze Belediyesi logosu