Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP'li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un aracının, hacze gelen görevlilerin üzerine sürülerek kaçırıldığını yazdı.

Pehlivan, "Duydum ki şirket 100 milyon liraya yakın alacağı için yine belediyenin önüne gidecek. Fakat bu kez yanlarında polis de olacak. 40’a yakın araca, gayrimenkule ve veznelerdeki paraya el koymak istiyorlar. AKP’li belediye yine mal kaçıracak mı, göreceğiz" ifadesini kullandı.

Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

21 Haziran öğlen saatleri...

AKP’li belediyenin önü…

Belediye başkanının makam aracı haciz için gelenlerin üzerine sürüldü ve kaçırıldı. 94 milyon liralık borç söz konusuydu.

Ne mi oluyordu? Şu:

Çevtem adlı şirket, uzun yıllar Ankara Keçiören Belediyesi’nin temizlik işlerini yaptı. Yollar ayrıldı ama alacakları vardı. Mahkemelik oldular.

Sonunda, Ankara 26. İcra Dairesi, AKP’li belediyenin her türlü alacağı üzerine borç miktarı kadar haciz kararı verdi.

Haczedilenler arasında AKP’li Başkan Turgut Altınok’un 06 KBB 06 plakalı makam aracı da vardı. Şirket avukatı Büşra Özcan elinde kararlar, yanında icra memuruyla belediyeye gitti. Orada, Altınok’un şoföründen makam aracının ruhsatı istenildi. Sonra olanlar haciz tutanağına şöyle yansıdı:

“Bunun üzerine, makam aracı olduğu bildirilen 06 KBB 06 plakalı 2019 model Audi siyah marka araç, ismini vermeyen şoför vasıtasıyla haciz mahallinden kaçırıldı.”

Alacaklı şirketin avukatı Özcan, aracın kaçırılmadan önce üzerine sürüldüğünü tutanağa geçirdi.

İddia o ki, kayıp araç bir süre sonra bulundu. Ancak hemen ardından, Ankara 13. İcra Hukuk Mahkemesi AKP’li başkanın makam aracı hakkındaki haciz ve yakalama işlemini durdurdu. Belediye cephesi, aracın kamuya tahsisli olduğunu düşünüyor, alacaklı şirket ise bunun bir hile olduğunu savunuyordu.

Ve şimdi...

Duydum ki şirket 100 milyon liraya yakın alacağı için yine belediyenin önüne gidecek. Fakat bu kez yanlarında polis de olacak. 40’a yakın araca, gayrimenkule ve veznelerdeki paraya el koymak istiyorlar.

AKP’li belediye yine mal kaçıracak mı, göreceğiz.