Ordu’nun Gügentepe Belediyesine ait şirketin personeli olarak temizlik işlerinde çalışan 2 kadını makam odasına çağıran AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin, sendikadan istifa etmeleri için kadınlara baskı yaptığı anların ardından yeni görüntüler çıktı. 

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, 20-30 kadar işçiyi makam odasında karşısına dizen Şahin, işçilere tek tek 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' diye soruyor.

Şahin, işçilere hitaben "Ben yönetemeyeceğim adamı atarım, bu dik kafaları atacağım da zaten. Size bu güveni kim veriyorsa o başkanlarınızla çalışırsınız. Ben belediyeyi düzeltelim diyorum, adam gibi yönetelim diyorum pazarlık yapıyorsunuz" ifadesini kullanıyor.

Şahin'in yüz yüze istifa baskısı yaptığı işçilere danışmanının da mesaj attığı ortaya çıktı. Whatsapp gruplarından atılan mesajda "Arkadaşlar sendikadan istifa edecek olanlar için yarın akşama kadar süre var. En son yarın akşam istifa çıktılarınızı getirir misiniz" denildi.

AKP'li Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin'in, onlarca işçiyi makam odasında karşısına dizip, hakaretler ederek sendikadan istifaya zorladığı yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yaşar Şahin'in, makam odasında kadın işçilere sendika değiştirmeleri için baskı yaptığı görüntüler tepki toplamıştı.

AKP, Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin hakkında makamında işçilere hakaret etmesi nedeniyle soruşturma başlattı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Cezası neyse veririz” dedi.