Giresun’da 7 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sel felaketinde yurttaşlar yaşadıklarını anlattı. 

Giresun’daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükselirken, kayıp 9 kişiyi arama çalışmaları da sürüyor. CHP heyeti de dün gittiği afet bölgesinde ilçe ilçe gezerek yurttaşların sorunlarını dinliyor ve gözlemlerde bulunuyor.

CHP heyeti bölgedeki belediyeleri ziyaret ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ile de görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Dereli ilçesindeki yurttaşlar CHP’li heyete sorunlarını aktarırken, ilçe belediye başkanlarının kendilerine “bir geçmiş olsun bile demediğinden” yakındı.

'BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ HİÇ YOK'
ANKA'nın haberine göre; AKP’li Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun bölgeye geldiğini ancak yine AKP’li Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu’nun kendilerine “Ne oldu, başınız sağ olsun bile demediğini” dile getiren yurttaşlar, CHP’li heyete “Siz kalmışsınız, gelmişsiniz. Bizim belediye başkanımız hiç yok” dediler.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu’nun akraba olduğu öğrenildi.

Yurttaşlar bölgedeki köprüye de tepki göstererek, “Küçücük bir köprü yaptılar. Temelini doğru yaparsın. Ya alt geçit ya üst geçit. Temelini doğru yaparsın. Şimdi yapılsa ne olacak? Benim beyim gitti” ifadeleriyle köprünün doğru inşa edilmediğini dile getirdi.

Öte yandan ilçede selin neden olduğu zararın da görüntülendi. Sel suların bir bina da içine alarak, derenin isnat duvarını devirdi. Sel sularının dereyle buluştuğu noktada ise sürüklenen 6 araç bulundu. Şu anda sel sularıyla birleşen dereden çamur akıyor.