AKP’li İstanbul Başakşehir Belediyesi, Güngören Belediyesi’nin eski Başkan Yardımcısı Derviş Kahraman’ın başkanlığını yürüttüğü derneğe masrafları için yıllık 204 bin TL verecek.

Birgün'de yer alan habere göre; Başakşehir Belediyesi Belediye Meclisi, 7 Aralık tarihinde CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin red oylarına karşın oy çokluğuyla Beyaz El Derneği ile “Başakşehir’de çocuk evlerinin kurulması ve bu evlerdeki programlardan çocukların yararlandırılması” konulu protokol imzalamayı kararlaştırdı.

NAKDİ KATKI SAĞLANACAK

Protokolde, “Belediye, bu protokol ile Belediye sınırları içinde projenin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesi temelinde ortak görüş ve öneriler doğrultusunda hizmet sunacak derneğe, faaliyetleri kapsamında nakdi katkı sağlayacaktır” denildi.

Buna göre belediye, derneğe, ilçede açacağı Çocuk Evi’nin belirlenmesi, personel, eğitimci giderleri, genel giderleri ve masrafları ile seminer, eğitim programları, panel konferans toplantı gibi faaliyet ve organizasyonları için gerekli olan lojistik, catering, ağırlama ve benzeri hizmetler için yıllık 204 bin TL aktaracak.

Protokole ilişkin görüşmenin yapıldığı Belediye Meclisi toplantısında konuşan CHP’li Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı, “Belediye hemen bir dernek ve de vakıf bulup yıllık protokol yapmaya can atıyor. Dört ay önce TÜRGEV’in İbn-i Haldun Üniversitesi’ne CHP Grubu olarak karşı çıkmamıza rağmen yıllık 600 bin TL yardımda bulunmanız yetmezmiş gibi şimdi de Beyaz El Derneği’ne yıllık 204 bin TL nakdi yardım için öneride bulunuyorsunuz. Hem borç ve kredilerle bir bütçe sürdüreceksiniz hem de ne idüğü belirsiz dernek ve vakıflara bol keseden para aktaracaksınız” dedi.

CHP’li Kayabaşı BirGün’e yaptığı açıklamada ise “Beyaz El Derneği Güngören merkezli. toplam sekiz çocuk evi var. Bu evlerde beşer çocuk kalıyor ve her evde iki veya üç çalışan bulunuyor. AKP’lilere göre ise bu derneğin binlerce gönüllüsü var ve çok büyük bir dernek. Halbuki öyle birşey söz konusu değil” diye konuştu.